Λιμάνι Ηρακλείου: To κτίριο του ψυγείου ως καμβάς

Κρήτη
Λιμάνι Ηρακλείου: To κτίριο του ψυγείου ως καμβάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O γνωστός Αρχιτέκνων-Καλλιτέχνης Νικόλαος Μουρέλος, εθελοντικά και χωρίς δισταγμό ήρθε για να δώσει ψυχή σε ένα παλαιό κτίριο και να δημιουργήσει με την τέχνη του ερωτήματα και να επικοινωνήσει μηνύματα και συμβολισμούς

Το να σκαρφαλώνεις στη σκαλωσιά σε τεράστια ύψη και να ζωγραφίσεις, δεν είναι εύκολο . Θέλει δύναμη να εξοικειωθείς με τον τοίχο να συνδέσεις τα σώματα, τα κτίρια με την ανθρώπινη διανόηση.

O γνωστός Αρχιτέκνων-Καλλιτέχνης Νικόλαος Μουρέλος που δίνει ζωή στο κτίριο του Ψυγείου, δεν ήρθε για τα εύκολα...

Εθελοντικά και χωρίς δισταγμό ήρθε για να δώσει ψυχή σε ένα παλαιό κτίριο να δημιουργήσει με την τέχνη του ερωτήματα και να επικοινωνήσει μηνύματα και συμβολισμούς. Με λίγα λόγια να επανοηματοδοτήσει την αντίληψη του θεατή και να γεννήσει έναν νέο κόσμο συναισθημάτων.

Συνεπώς δεν θα περιοριστεί στην μετάφραση της γνωστής πραγματικότητας με την απεικόνιση του Δαίδαλου και του Ικαρου αλλά να συνεχίσει με μια νέα δημιουργία που θα αναπτύξει την παρατήρηση, την κρίση, τον νοητικό συνειρμό, την φαντασία, την ειλικρίνεια ευνοώντας τον συντονισμό όλων των ψυχικών δυνάμεων του κάθε παρατηρητή.

Ένα είναι σίγουρο ότι με την ολοκλήρωση του έργου του, μπορεί να διεκδικήσει «λαχνό διαρκείας στην κληρωτίδα του χρόνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News