Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 54χρονος δράστης

Κρήτη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 54χρονος δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 54χρονος που σκότωσε την Νεκταρία, κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, το μεσημέρι της Τρίτης 2 Νοεμβρίου, ο 54χρονος συζυγοκτόνος, που το πρωί της περασμένης Παρασκευής, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 48χρονη πρώην σύζυγο του -και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους-, στον Περιστερά Ιεράπετρας, προκαλώντας σοκ στην κοινωνία της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης, ο 54χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η συνήγορος υπεράσπισης, Πάολα Κοκολάκη, διορίστηκε από την λίστα του δικηγορικού συλλόγου Νεάπολης, καθώς ο 54χρονος δράστης δεν είχε συνήγορο.

Ο 54χρονος, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στα Δικαστήρια Νεαπόλεως Λασιθίου, όπου ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας παράλληλα μετανιωμένος.

Ο κατηγορούμενος είχε επιτεθεί με μαχαίρι στην 48χρονη, στον εξωτερικό χώρο ξενοδοχείου όπου η άτυχη γυναίκα είχε πάει για να συζητήσει για εργασία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα που έχασε ακαριαία τη ζωή της, είχε δεχθεί δεκαέξι μαχαιριές στο σώμα της.

Ο 54χρονος μετά το αιματηρό περιστατικό στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, απειλούσε επί ώρες ότι θα αυτοκτονήσει, πέφτοντας από ύψωμα σε γκρεμό, πλησίον του σημείου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται πως ο 54χρονος συζυγοκτόνος,  είχε ζητήσει και είχε πάρει 48ωρη προθεσμία λόγω του αυτοτραυματισμού του στο θώρακα, με το ίδιο μαχαίρι που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καρφώσει περισσότερες από 10 φορές στο λαιμό και στο θώρακα της 48χρονης εν διαστάσει συζύγου του Νεκταρίας Μαράκη με καταγωγή από τον Αμπελούζο Μεσσαράς.

Λύτρας: «Η κόρη του είχε καταθέσει μήνυση, χτυπούσε τα παιδιά του»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για την γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως είπε η κόρη του θύματος είχε καταγγείλει τον πατέρα της για χειροδικία όσο ήταν ακόμη ανήλικη ενώ ο θύτης με βάση τις μαρτυρίες των παιδιών τα χτυπούσε αρκετά σοβαρά. 

Παράλληλα ο κ. Λύτρας μίλησε για έναν άνθρωπο ο οποίος ήξερε πολύ καλά τι έκανε ενώ όπως του εκμυστηρεύτηκε η κόρη της άτυχης Νεκταρίας το προηγούμενο βράδυ της τραγωδίας φώναξε τα παιδιά του προκειμένου να τους μιλήσει - πράγμα το οποίο δεν συνήθιζε - και ήταν όπως χαρακτηριστικά είπε η ίδια σαν να τους χαιρετούσε γιατί θα έκανε χρόνια να τα ξαναδεί. 

Τόνισε πως προ πενταετίας ο δράσης είχε νοσηλευτεί για σύντομο χρονικό διάστημα (3 ημερών) χωρίς όμως σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα κάτι το οποίο σημαίνει πως αυτή η παράμετρος δεν θα λειτουργήσει υπερ. του στο δικαστήριο.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία και η τοπική αστυνομία

Την ίδια ώρα σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας από την υπόθεση που συγκλόνισε τελικά ολόκληρη την Ελλάδα, ούτε και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν με όση ψυχραιμία διέθεταν, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνέλθουν, από όλα αυτά που έζησαν κατά την 8ωρη διαπραγμάτευση τους με τον 54χρονο που απειλούσε όντας τραυματισμένος στο στήθος να πέσει στο γκρεμό του Περιστερά.

Την ευθύνη της επιχείρησης για την σύλληψη του δράστη πριν πραγματοποιήσει την απειλή του είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν Λασιθίου κ Μανόλης Καζαμίας και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, Αστυνόμος Β’ κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο οποίος μίλησε για την πρωτόγνωρη στους αστυνομικούς της Ιεράπετρας επιχείρηση, όπου χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν αστυνομικοί διαπραγματευτές από το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο.

Σημαντικός στην επιτυχία της διαπραγμάτευσης ήταν ο ρόλος που έπαιξε παρά τον πόνο του ο 25χρονος γιος του ζευγαριού, αλλά και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί διαπραγματευτές λίγο πριν παραδοθεί κατάφεραν να τον πείσουν ότι η Νεκταρία ζει και δίνει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο.

Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης (όπως και η Γενική Αστυνομική Διοίκηση Περιφέρειας Κρήτης) διέψευσε τις φήμες ότι το θύμα η μέλη της οικογένειας της, είχαν στο παρελθόν καταγγείλει στο Α.Τ. Ιεράπετρας περιστατικά ενδοεικογενειακής βίας η απειλής εις βάρος της 48χρονης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News