Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ηράκλειο
Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνολικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΗ είναι 802 - Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία

Στην αποδρομή του Νοεμβρίου οι δικηγόροι της Ελλάδας θα προσέλθουν στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για να αναδείξουν τους νέους προέδρους και τα νέα Διοικητικά Συμβούλια.

Στο Ηράκλειο, οι αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης θα διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου 2021, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές, εφόσον στον πρώτο γύρο δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Ο συνολικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι 802, οι υποψήφιοι για την προεδρία του Συλλόγου της πόλης είναι τρεις και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 37. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα κατέλθουν με έναν συνδυασμό (ενιαίο ψηφοδέλτιο).

Οι τρεις υποψήφιοι

Την προεδρία του απερχόμενου, Άρη Ροζάκη, διεκδικούν τρεις δικηγόροι του Ηρακλείου. Πρόκειται για την Κατερίνα Κοσμαδάκη, τον Νίκο Λογοθέτη και τον Μιχάλη Σφακιανάκη. Οι δύο πρώτοι είναι οι νυν αντιπρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ ο κ. Σφακιανάκης είχε διεκδικήσει την προεδρία του ΔΣΗ και κατά τις αρχαιρεσίες του 2017.

Κατερίνα Κοσμαδάκη

Η Αικατερίνη Κοσμαδάκη, είναι δικηγόρος του Ηρακλείου και κάτοικος της πόλης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985. Έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 1986 και έκτοτε συνεχώς, μέχρι σήμερα, ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου. Από το 2001 μέχρι σήμερα, διατελεί σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και από το 2014 κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Δροσίτη, ιατρό θωρακοχειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και μαζί έχουν  ένα παιδί, τον Δημήτρη.

Νίκος Λογοθέτης

Ο Νίκος Λογοθέτης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Bristol (Ηνωμένου Βασιλείου), αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο Master of Laws (LL.M.) στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο (1994). Από το 1995 ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Ηράκλειο. Εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου από το 2005 και για πέντε (5) συνεχείς θητείες. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Η. κατά την πρώτη του θητεία (2005 -2008) και Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Η. στις δύο τελευταίες (2014 - 2017 και 2017- 2021). Επίσης στις δύο τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Η. (2014 και 2017) αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους υποψήφιος σύμβουλος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Μιχάλης Αντ. Σφακιανάκης 

Ο Μιχάλης Αντ. Σφακιανάκης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο πριν από 57 έτη. Μεγάλωσε στο Τυμπάκι και σπούδασε στην Νομική Κομοτηνής. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νίκαια της Γαλλίας, σχετικά με το Δίκαιο της Ανάπτυξης και την Εθνολογία του Δικαίου. Ασκεί δικηγορία στο Ηράκλειο από το 1995. Υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου (1998-2002) και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές. Εκτός από την δικηγορία ασχολείται με έμμετρες μεταφράσεις στην Κρητική διάλεκτο θεατρικών έργων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και τη συγγραφή νέων. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Ρεθυμιωτάκη, επίσης δικηγόρο και πατέρας δύο εφήβων.

Οι εκλογές του 2017

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2017 είχαν ψηφίσει 586 δικηγόροι. Ο Άρης Ροζάκης είχε συγκεντρώσει 334 ψήφους (57%), ενώ ο Μιχάλης Σφακιανάκης 217 ψήφους (37%). Τριάντα ένας δικηγόροι ψήφισαν «λευκό» και 4 έριξαν «άκυρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News