Ηράκλειο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρκάκη

«Ένας αγιάτρευτος γιατρός, που αφιερώνει “Τις αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο” στους 264.000 ασθενείς του που για 47 χρόνια δεν τον άφησαν να χασμουρηθεί την ώρα που άκουγε το ιστορικό τους», έτσι τον περιγράφουν οι συνάδελφοί του στην ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με ανακοίνωσή του, αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρκάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «ένα σπουδαίο γιατρό, έναν εξαίρετο οικογενειάρχη, έναν υπέροχο άνθρωπο».

Στην ανακοίνωση (την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Χ. Βαβουρανάκης), αναφέρεται ακόμη:

«Ένας άνθρωπος υπεροχής, που ευδοκίμησε να δει και να βιώσει πράγματα και αξίες που ελάχιστοι αξιώνονται. Πραγμάτωσε τα όνειρά του μέσα από μια συνεχή προσφορά στον άρρωστο, στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στον Πολιτισμό.

Τον Γιώργη Μαρκάκη ως οφθαλμίατρο του σώματος τον γνώρισα ως ασθενής στο ιατρείο του, μαθητής της Α’ Γυμνασίου, για την τυπική ετήσια οφθαλμολογική εξέταση. Ήταν αυτός που μου ’βάλε τα γυαλιά. Πέρασαν μαζί με εμένα από τα επιδέξια χέρια του εκατοντάδες πασχόντων και είδαν “το φως των ομματιών τους”.

Τη γενναιοδωρία της σκέψης και της ψυχής του Γιώργη Μαρκάκη ως οφθαλμιάτρου του πνεύματος τη γνώρισα ως νεαρός γιατρός. Μεταλαμπάδευση γνώσεων, κατάθεση πολύτιμων συμβουλών σε ουσιαστικές συζητήσεις. Γέφυρα στον χρόνο, στο μέλλον. Ευφυής, ευγενής, σεμνός, προσηνής, ευρηματικός, δημιουργικός και πνευματώδης. Άρχοντας της γραφής και του λόγου, είχε τον τρόπο να περνά από το νυστέρι στη γραφίδα.

Ένας αγιάτρευτος γιατρός, που στο “Άσπρο ράσο” - ένας συγκινητικός και ευφυής παραλληλισμός της ιατρικής μπλούζας με το λιτό ένδυμα των ιερωμένων - καταθέτει έναν διηγηματικό βιωματικό κώδικα ιατρικής δεοντολογίας που σε όλη του τη ζωή κράτησε ως “κόρην οφθαλμού”.

Ένας αγιάτρευτος γιατρός, που αφιερώνει “Τις αναλαμπές σε σκοτεινό θάλαμο” στους 264.000 ασθενείς του που για 47 χρόνια δεν τον άφησαν να χασμουρηθεί την ώρα που άκουγε το ιστορικό τους. Αυτά είναι τα ελάχιστα από την πλούσια δραστηριότητα του Γιώργη μας. Του αγιάτρευτου γιατρού, που με έργα, λόγους, και στάση ζωής, επαγγελματικής, κοινωνικής και ιδιωτικής, εξακολουθεί να διδάσκει αξίες και ηθικούς κώδικες, να διδάσκει πολυπραγμοσύνη σε επίπεδα τελειότητας. Φάρος για την κοινωνία του παρόντος και του μέλλοντος.

Με σεβασμό στον δάσκαλο, στον συνάδελφο, στον άοκνο υπηρέτη πολιτισμού και κοινωνίας, καταθέτω τη διαβεβαίωση ότι θα μείνει κοντά μας για πάντα. Στην εξαίρετη οικογένειά του ειλικρινή συλλυπητήρια. Η πορεία του βίου του, τα έργα του, η στάση ζωής του, επαγγελματικής, κοινωνικής και ιδιωτικής, ας είναι καταφυγή παρηγοριάς. Για όλους εμάς, τη μεγάλη του ιατρική οικογένεια, είναι φάρος αξιών και ηθικών κωδίκων παρόντος και μέλλοντος. Γιώργη, σε ευχαριστούμε, είσαι το μέσα μας φως... Καλό ταξίδι..!».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια