Μασταμπάς: Συνελήφθησαν 4 άτομα για τον εμπρησμό αυτοκινήτων και τους πυροβολισμούς

Ηράκλειο
Μασταμπάς: Συνελήφθησαν 4 άτομα για τον εμπρησμό αυτοκινήτων και τους πυροβολισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες δύο εκ των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και ένας μπαλτάς

Μια άγρια και πολυμέτωπη σύγκρουση, η οποία φαίνεται πως εδράζεται σε προσωπικές διαφορές μεταξύ ενός άνδρα και μιας κοπέλας, φέρεται να «κρύβεται» πίσω από τους απανωτούς εμπρησμούς αυτοκινήτων που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στην πόλη του Ηρακλείου.

Η βίαιη αυτή κόντρα «κορυφώθηκε» χθες Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, τα ξημερώματα, οι συνέπειες της οποίας ήταν καμένα αυτοκίνητα και σφαίρες, οι οποίες ευτυχώς δεν είχαν μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας.

Το τελευταίο επεισόδιο της «εκρηκτικής» διαμάχης που έχει ξεσπάσει - προφανώς - για προσωπικούς λόγους έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα - ξανά - στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου. Μετά τα απανωτά περιστατικά εμπρησμών σε βάρος ιδιωτικών οχημάτων που σημειώθηκαν τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα στην εν λόγω συνοικία του Ηρακλείου, η ένταση «κορυφώθηκε» τα ξημερώματα της Δευτέρας με τη ρίψη πυροβολισμών, που κατέληξαν μέσα στο σπίτι όπου διαμένει ο ένας από τους φερόμενους ως “πρωταγωνιστές” της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους, μετά από ένα ακόμη περιστατικό εμπρησμού σε περιοχή του Μασταμπά. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με στόχο την οικία ενός ντόπιου άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έπεσαν 7 σφαίρες, με τις 3 εξ αυτών να περνούν την πόρτα του υπνοδωματίου του 38χρονου άνδρα. Εκτός, ωστόσο, από τους πυροβολισμούς, ξέσπασε φωτιά και σε αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από την επίμαχη οικία.

Σύμφωνα με την “ΚΡΗΤΗ TV”, οι δύο από τις 7 βολίδες «καρφώθηκαν» σε ντουλάπα, σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα ο 38χρονος. Επιτόπου έσπευσαν Αστυνομία και Πυροσβεστική, προκειμένου να σβηστεί η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο εν λόγω αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά δεν έσβηνε με τίποτα και κρίθηκε αναγκαίο να γίνει χρήση πυροσβεστικού αφρού.

Την ώρα που οι αστυνομικοί περισυνέλεγαν κάλυκες αλλά και απομεινάρια του εμπρηστικού μηχανισμού, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για έναν ακόμη εμπρησμό οχήματος σε άλλο σημείο της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της πρώην συντρόφου του 38χρονου. Η Πυροσβεστική έσπευσε τάχιστα επιτόπου και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν το όχημα υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

Μετά και τα απανωτά «εκρηκτικά» περιστατικά της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου, η Αστυνομία φαίνεται ότι κατάφερε να ενώσει τα κομμάτια του «παζλ» που έλειπαν. Όπως έγινε γνωστό, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, με παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για τον 38χρονο, την πρώην φίλη του, καθώς και δύο άνδρες.

Το πρώτο επεισόδιο - Το “εκρηκτικό” χρονικό

Το πρώτο επεισόδιο της απίστευτης υπόθεσης έλαβε χώρα, όπως όλα δείχνουν, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το σπίτι της πρώην συντρόφου τού 38χρονου τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο η τάχιστη επέμβαση της Πυροσβεστικής κατάφερε να περιορίσει τις υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα προσήχθη ο 38χρονος, ο οποίος πάντως αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα.

Δύο 24ωρα αργότερα, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, παρόμοιο σκηνικό επαναλήφθηκε μερικά μέτρα μακριά από το αμέσως προηγούμενο συμβάν. Από εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε περιοχή του Μασταμπά, τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο αυτοκίνητα. Το ένα από τα δύο έμοιαζε πολύ με το αυτοκίνητο που ανήκει στην πρώην σύντροφο του 38χρονου. Ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε «φυγαδεύσει» το όχημά της σε σπίτι σε άλλη περιοχή του Ηρακλείου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε γλίτωσε, αφού λίγο μετά την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του 38χρονου, το εν λόγω όχημα παραδόθηκε στις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν χθες Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού, της ψευδούς καταμήνυσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, δύο από τους συλληφθέντες προέβησαν σε ρίψη πυροβολισμών έξω από την οικία άνδρα, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε η ταυτοποίηση ακόμη ενός ημεδαπού, κατηγορούμενου για τρεις υποθέσεις εμπρησμού οχημάτων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες δύο εκ των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και ένας μπαλτάς.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News