Κωνσταντίνος Τραπιεράκης: Ο μαθητής Γυμνασίου, που έφτιαξε τον δικό του σεισμογράφο (βίντεο)

Κρήτη
Κωνσταντίνος Τραπιεράκης: Ο μαθητής Γυμνασίου, που έφτιαξε τον δικό του σεισμογράφο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στις δέκα καλύτερες βραβεύτηκε η εργασία του Κωνσταντίνου Τραπιεράκη, μαθητή του Γυμνασίου Χερσονήσου, στο πλαίσιο Πανελλήνιου Διαγωνισμού, με θέμα «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο»

Σημαντική διάκριση για μαθητή του Γυμνασίου Χερσονήσου, στο πλαίσιο Πανελλήνιου Διαγωνισμού, με θέμα: «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο».

Ειδικότερα, τον δικό του σεισμογράφο κατασκεύασε ο Κωνσταντίνος Τραπιεράκης μαθητής του Γυμνασίου Χερσονήσου, στο πλαίσιο Πανελλήνιου Διαγωνισμού με θέμα: «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο», με την εργασία του να βραβεύεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που πέρασα στην Πανελλήνια… δεκάδα» δήλωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ ΤV και της δημοσιογράφου Γεωργίας Μακάκη, ο Κωνσταντίνος Τραπιεράκης, η εργασία του οποίου υλοποιήθηκε πέρυσι, οπότε φοιτούσε στην πρώτη τάξη Γυμνασίου και κατά τη διάρκεια της… καραντίνας, προτού βεβαίως συμβούν τα δραματικά γεγονότα με τους σεισμούς και τις καταστροφές στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και όχι μόνο.

Με την επίμαχη εργασία να είναι… επίκαιρη όσο ποτέ και τον σεισμογράφο να βρίσκεται πλέον στο σπίτι του μαθητή, ο ίδιος λέει με… νόημα: «Χρειαζόμαστε τον σεισμογράφο στη ζωή μας», τονίζοντας παράλληλα πως ο σεισμογράφος λειτουργεί χωρίς ρεύμα, κάτι πολύ σημαντικό. «Όταν γίνεται σεισμός το βαρίδιο μαζί με το μολύβι κουνιέται και καταγράφεται το μέγεθος του στον χάρτινο κύλινδρο», επισήμανε.

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε αρχικά, δεν γνώριζε πώς να κατασκευάσει τον σεισμογράφο, ωστόσο στη πορεία, αντίκρισε κάποια μοντέλα στο ίντερνετ και έτσι ξεκίνησε το όλο εγχείρημα το οποίο στέφθηκε με επιτυχία.

Την ίδια ώρα η μητέρα του Κωνσταντίνου, Κατερίνα Χατζηβασίλη αισθάνεται υπερήφανη για τον γιο της και εκφράζει τα έντονα συναισθήματά της για την επιτυχία του. «Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου. Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα», δηλώνει. «Ο Κωνσταντίνος βρίσκει τρόπους να απασχολείται στον ποιοτικό χρόνο του. Ότι βάζει στο μυαλό του, το πετυχαίνει, όσο δύσκολο κι αν είναι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, με την Διευθύντρια του Γυμνασίου Χερσονήσου κ. Κατερίνα Κοιλάδη να συγχαίρει τον Κωνσταντίνο για την σημαντική αυτή διάκριση.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δύο καθηγήτριες καθοδήγησαν τον μαθητή και συνέβαλαν σημαντικά στην όλη προσπάθεια. Πρόκειται για την καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Βάνα Τσομπανοπούλου και την καθηγήτρια Φυσικής κ. Μαρία Ελευθερίου.

Ο διαγωνισμός ήταν συνδιοργάνωση της Ελληνογερμανικής αρωγής , του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News