Ηράκλειο: Εντάσεις και αποχωρήσεις με φόντο τον νέο αναπτυξιακό οργανισμό, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κρήτη
Ηράκλειο: Εντάσεις και αποχωρήσεις με φόντο τον νέο αναπτυξιακό οργανισμό, στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάσεις και αποχωρήσεις παρατάξεων στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με φόντο τον νέο αναπτυξιακό οργανισμό!

Επεισοδιακή τροπή, με διαξιφισμούς, εντάσεις και μαζικές αποχωρήσεις 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, πήρε το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, καθώς είχαμε νέα αντιπαράθεση με φόντο το γνωστό ζήτημα με τον  νέο αναπτυξιακό οργανισμό του δήμου, για τον οποίο 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν προσφύγει και δικαιωθεί εν μέρει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με βάση την απόφαση της Αποκεντρωμένης που έκρινε νόμιμη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη σύσταση του ''Ηράκλειο Α.Ε'' αλλά όχι και την απόφαση διοικητικής στελέχωσης του  (θεωρώντας πως την 2η αυτή απόφαση έπρεπε να την είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο και όχι η επιτροπή) , το σώμα κλήθηκε απόψε  να αποφασίσει για τον ορισμό του πρώτου Δ.Σ του νεοσύστατου αναπτυξιακού οργανισμού.

Αυτό ήταν το πλαίσιο στο οποίο έθεσε το θέμα προς συζήτηση η πλευρά της δημοτικής αρχής καθώς οι της αντιπολίτευσης είχαν τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Οι επικεφαλής των 5 παρατάξεων “Ηράκλειο 3.7.5”, Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες” ,ΣΥΝ-Εργασία για το Ηράκλειο”, Σύμπραξη Δημοτών Ηρακλείου”, “Ηράκλειον Αξίζει”, που είχαν καταθέσει κοινή προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ζήτησαν να γίνει μια γενικότερη συζήτηση και διάλογος συνολικά επί του θέματος . Σε  διαφορετική περίπτωση, εφόσον δηλαδή η συζήτηση γινόταν μονάχα για τον ορισμό διοίκησης, οι ίδιο ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν ούτε έχει νόημα να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία και ως εκ τούτου θα αποχωρούσαν.

Όπερ και εγένετω! Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός απάντησε πως το θέμα ως προς τη συζήτηση για τη σκοπιμότητα ή την ορθότητα σύστασης του οργανισμού έχει κριθεί από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και με βάση τα προβλεπόμενα η μόνη εκκρεμότητα είναι απλώς ο ορισμός της διοίκησης.

Μετά την απόρριψη της κοινής πρότασης  τους για να γίνει γενικότερη συζήτηση και όχι μόνο λήψη απόφασης για τη διοικητική στελέχωση του οργανισμού, 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης  αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η δικαστική πλέον συνέχεια στην υπόθεση, καθώς οι παρατάξεις προανήγγειλαν ότι πέραν της επιτροπής του άρθρου 152, ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας, εμμένοντας στη θέση τους ότι με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News