Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών αναστάτωσαν το Ηράκλειο

Κρήτη
Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών αναστάτωσαν το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται αμείωτη η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη - Δύο νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 22:00, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου - Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Ηράκλειο

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν με διαφορά πέντε λεπτών στην περιοχή του Αρκαλοχώριου, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής 31 Οκτωβρίου. Ο πρώτος ήταν μεγέθους 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 3.4.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός, που ήταν μεγέθους 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 14,3 χιλιόμετρα, ενώ ο δεύτερος σεισμός που ήταν μεγέθους 3.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται, πως και το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, καταγράφηκαν δύο ακόμα σεισμοί, οι οποίοι ήταν αισθητοί στο Ηράκλειο, ο ένας ήταν 3.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 3.5.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News