Ηράκλειο: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ - Πού θα κυμανθούν (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ - Πού θα κυμανθούν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 15% έως 20%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Βουρεξάκη

Μετά τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, τις αυξήσεις στην ενέργεια, νέο σοκ περιμένει τους δημότες του Ηρακλείου, καθώς έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στους λογαριασμούς του νερού από το νέο έτος, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, οι αυξήσεις θα κυμανθούν από 15% - 20% και θα οφείλονται στο μεγάλο κόστος ενέργειας. «Κάθε χρόνο είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων, ανάλογα με τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης.  Αν και είχαμε προγραμματίσει μια μικρή αύξηση της τάξεως του 5% με ανώτατο όριο το 10%, δυστυχώς λόγω των μεγάλων αυξήσεων της ΔΕΗ, θα προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Βουρεξάκης προσθέτοντας: «Το 2020 μειώσαμε τις κατηγορίες καταναλωτών σε 11 ενώ φέτος στοχεύουμε να τις μειώσουμε σε 3 – 4.  Επιπλέον, θα υπάρξει ένα πάγιο και από εκεί και πέρα , οι παραπάνω καταναλώσεις θα χρεώνονται στους δημότες, ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα».

Διαβάστε επίσης

⇒ Η… μετάβαση στο νέο δίκτυο υδροδότησης «έφερε» διακοπές σε περιοχές του Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή, δημότες της πόλης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σημειώνοντας ότι ήδη πληρώνουν ακριβά το… μάρμαρο για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις αυξήσεις σε αρκετά αγαθά κ.α., με συνέπεια να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της κυρίας Κουτάντου, η οποία διατηρεί καφενείο στη συνοικία των Πατελλών, σημειώνοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αντέξουν οικονομικά, οι επαγγελματίες με τις αυξήσεις που βρίσκονται καθ’ οδόν. «Δεν μας… έκλεισε ο Κορωνοϊός και θα μας κλείσουν στο τέλος οι αυξήσεις. Ήδη, πλήρωσα 1.000 ευρώ ρεύμα από 543 ευρώ που πλήρωνα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

⇒ Νερό έχουμε, δίκτυο… δεν έχουμε - Γιατί «διψάει» το Ηράκλειο;

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστούν οι αναπροσαρμογές στα τιμολόγια, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ να τονίζει την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο 6% από 13% στην ύδρευση και 24% στην αποχέτευση που είναι σήμερα, ώστε οι αυξήσεις να είναι μικρότερες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα χρέη των δημοτών προς την ΔΕΥΑΗ αγγίζουν τα 12,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται προς τη κατεύθυνση εξοικονόμησης νερού μέσω της κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης. «Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 60 χιλιόμετρα νέων δικτύων ύδρευσης ενώ τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί το εμβληματικό έργο που αφορά την κατασκευή νέων δικτύων 150χλμ.», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, τα συγκεκριμένα έργα είναι πολύ σημαντικά, καθώς δεν θα χάνονται πολύτιμες ποσότητες νερού στα πεπαλαιωμένα δίκτυα, την ώρα μάλιστα που το μη τιμολογούμενο νερό αγγίζει σήμερα το 45%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News