Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία της Νεκταρίας – Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο 54χρονος

Κρήτη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία της Νεκταρίας – Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο 54χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων στον Αμπελούζο Ηρακλείου για την Νεκταρία, η οποία δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγο της

Η τελευταία πράξη του δράματος της νέας στυγνής γυναικοκτονίας που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα, με θύμα την 48χρονη Νεκταρία, γράφεται σήμερα Σάββατο 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

Στις 2 μετά το μεσημέρι τα τέσσερα παιδιά της, η μητέρα της αλλά και τα αδέρφια της, λένε το τελευταίο αντίο στον Αμπελούζο, τόπο καταγωγής της 48χρονης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η τοπική κοινωνία στον Αμπελούζο Ηρακλείου δεν μπορεί να πιστέψει την δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας από τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγο της.

Οι κάτοικοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια την 48χρονη, ενώ πολίτες που την γνώριζαν από παιδί δεν μπορούν να πιστέψουν την κατάληξη που είχε.

Παράλληλα, καταδικάζουν το έγκλημα και τονίζουν πως το φαινόμενο των γυναικτονίων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πρέπει να σταματήσει, ενώ αποκάλυψαν πως η Νεκταρία πήγε για τελευταία φορά στο χωρίο της το καλοκαίρι του 2021.

Το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της Γεωργίας Μακάκη από τον Αμπελούζο Ηρακλείου:

https://www.youtube.com/watch?v=qFOdiVg3cjs?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Παραμένει φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη

Προθεσμία πήρε για να να απολογηθεί για την κατηγορία που τον βαρύνει, που είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο 54χρονος δράστης. 

Αυτεπαγγέλτως έδωσε προθεσμία, η Εισαγγελία Λασιθίου, στον 54χρονο δράστη της στυγερής ανθρωποκτονίας, για να παρουσιαστεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή την Τρίτη, λόγω της νοσηλείας του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ίδια ώρα φρουρούμενος παραμένει ο δράστης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στην Χειρουργική Κλινική.

Ο 54χρονος είναι καλά στην υγεία του και όπως διαπιστώθηκε, το ένα από τα δυο τραύματα στο στήθος, που χτες θεωρούνταν αρκετά βαθύ, δεν είναι τόσο επικίνδυνο καθώς η μαχαιριά με τη λάμα 18 εκατοστών, δεν έπληξε κάποιο ζωτικό όργανο.

Η φορά του μαχαιριού με την οποία αυτοτραυματίστηκε ο 54χρονος δεν ήταν τέτοια που να τραυματίσει την καρδιά του ή κάποιο ζωτικό όργανο.

Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, ο 54χρονος δράστης θα παραμείνει και σήμερα στην χειρουργική κλινική και αύριο θα πάρει εξιτήριο, προκειμένου η ασφάλεια Ιεράπετρας, έχοντας ολοκληρώσει την δικογραφία, να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ο οποίος αναμένεται να τον παραπέμψει στον ανακριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ήταν από την πρώτη στιγμή του φονικού τραυματισμένος. Όταν έφτασε στον γκρεμό, χώρος οποίο πραγματοποιήθηκαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο δράστης φέρεται να ήταν ήδη τραυματισμένος.

Κατά την σύλληψη του όμως, το μαχαίρι του εγκλήματος δεν βρέθηκε πάνω του. Στην συνέχεια, άνδρες της ασφάλειας Ιεράπετρας το εντόπισαν στην άκρη της θάλασσας εκεί που από ότι φαίνεται, το πέταξε μετά το έγκλημα.

Οι γυναικτονίες που σόκαραν την Κρήτη

Δυστυχώς, το χθεσινό έγκλημα στην Ιεράπετρα δεν ήταν η μοναδική γυναικοκτονία που λαμβάνει χώρα στην Κρήτη μέσα στο 2021. Τον περασμένο Αύγουστο, ένας 49χρονος άνδρας είχε πυροβολήσει θανάσιμα στο Πάνορμο Ρεθύμνου μια 47χρονη μητέρα δύο παιδιών.

Στις 8 Αυγούστου του 2021 ο 49χρονος έφτασε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του μπροστά από την επιχείρηση που διατηρούσε η εκλιπούσα. Ο 49χρονος πυροβόλησε δύο φορές τη 47χρονη και στη συνέχεια μπήκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα σωριάζεται αιμόφυρτη, ενώ ένας 27χρονος τουρίστας από την Αυστρία, που βρισκόταν στο σημείο, τραυματίζεται από τα σκάγια στο χέρι. Η γυναίκα δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή. Η Αστυνομία αναζήτησε τον 49χρονο δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε σε κατάλυμα της οικογένειάς του: Ο γυναικοκτόνος βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί. Ο δράστης νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μετά από περίπου δύο εβδομάδες άφησε την τελευταία του πνοή.

Τον Ιανουάριο του 2021 μια 54χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον 47χρονο σύντροφό της, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί, στα Μεσκλά του δήμου Πλατανιά. Μετά το έγκλημα, ο δράστης διέφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητο της γυναίκας του. Τελικά, ο γυναικοκτόνος εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά στα Ληνοπεράματα Ηρακλείου. Ο δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ στην απολογία του υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το θύμα είχαν καταναλώσει νωρίτερα πολύ αλκοόλ. Στη συνέχεια κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στις αρχές Ιουλίου του 2019, ένας 28χρονος άνδρας, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, βίασε και σκότωσε την 60χρονη διακεκριμένη βιολόγο Σουζάν Ίτον. Το πτώμα της Ίτον, η οποία είχε μεταβεί στα Χανιά με αφορμή τη συμμετοχή της σε διεθνές συνέδριο, είχε εντοπιστεί αρκετές ημέρες μετά, τυχαία, μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά. Στις 15 του ίδιου μήνα, η Αστυνομία συλλαμβάνει τον 28χρονο, ο οποίος ομολογεί ότι βίασε και σκότωσε την Ίτον. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του το καλοκαίρι του 2019, βρισκόταν «σε μια ερωτική υπερένταση» και ήθελε να προβεί «σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη, ακόμη και με βίαιο τρόπο».

Ο νεαρός άνδρας χτύπησε επανειλημμένως με το όχημά του την 60χρονη, τραυματίζοντάς τη βαριά. Στη συνέχεια την έβαλε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και τη μετέφερε στο παλιό γερμανικό καταφύγιο. Αφού τη βίασε, την πέταξε μέσα στην τρύπα όπου εντοπίστηκε η σορός της μερικά 24ωρα μετά.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο 28χρονος Χανιώτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό. Παρά το ότι στην απολογία του υποστήριξε πως δεν προέβη σε σεξουαλικές πράξεις με την αείμνηστη επιστήμονα, το δικαστήριο δεν πείστηκε και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και ποινή κάθειρξης 13 ετών για τον βιασμό.

Φρίκη - Διαβόητες γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

- Τον περασμένο Μάιο η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς πέφτει νεκρή μέσα στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τον 33χρονο σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και την ηλικίας λίγων μηνών κορούλα τους. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η νεαρή μητέρα είχε δολοφονηθεί από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα, υπό το βάρος αδιάσειστων στοιχείων, ο σύζυγος τής Καρολάιν ομολογεί το φρικτό έγκλημα. Ο Αναγνωστόπουλος σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη ληστεία προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

- Τον Ιούλιο του 2021 η 26χρονη Γαρυφαλλιά δολοφονείται από τον 30χρονο φίλο της, με τον οποίο είχαν μεταβεί για διακοπές στο νησί της Φολεγάνδρου. Ο γυναικοκτόνος έσπρωξε την κοπέλα του σε γκρεμό, για ασήμαντη αφορμή, με αποτέλεσμα εκείνη να βρει φρικτό τέλος.

- Πριν από λίγες εβδομάδες, η 32χρονη Δώρα “εκτελείται”, σε περιοχή της Ρόδου, από τον πρώην σύντροφό της. Ο 40χρονος έστησε καρτέρι στην 32χρονη και, όταν εκείνη προσπάθησε να παρκάρει, την πλησίασε και την πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα. Λίγο αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο έγραψε ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς την 32χρονη.

Ο ορισμός - Η γυναικοκτονία ως εγκληματική πράξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «γυναικοκτονία είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση γυναικών επειδή είναι γυναίκες. Η γυναικοκτονία συνήθως διαπράττεται από άντρες, αλλά κάποιες φορές συνεργούν και γυναίκες, συνήθως μέλη της ίδιας οικογένειας».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών “Διοτίμα”, «γυναικοκτονία διαπράττει σύντροφος ή πρώην σύντροφος που συνήθως είχε και μακρόχρονη κακοποιητική συμπεριφορά, απειλούσε, κακοποιούσε ή/και εκφόβιζε τη γυναίκα, η οποία πολύ συχνά βρίσκεται σε θέση φυσικής ή/και οικονομικής αδυναμίας σε σχέση με αυτόν».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι σημαντικό να τηρούνται αρχεία και επίσημες καταγραφές βάσει του νέου και εξελισσόμενου νομικού ορισμού της γυναικοκτονίας. Σύμφωνα με το Κέντρο “Διοτίμα”, σημαντικές προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου έχουν γίνει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου το φαινόμενο πραγματικά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η γυναικοκτονία ως εγκληματική πράξη έχει ήδη ενσωματωθεί στη νομοθεσία σε πολλές χώρες, όπως η Χιλή, η Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Γουατεμάλα και το Μεξικό.

Η Αργεντινή αναγνώρισε τη “γυναικοκτονία” ως νομικό όρο το 2016, αφότου τρεις άγνωστοι άντρες βίασαν, δολοφόνησαν και “παλούκωσαν” ανήλικη μαθήτρια και εν συνεχεία δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της χώρας. Πριν από μερικούς μήνες, η Γερουσία της Δομινικανής Δημοκρατίας όρισε τη “γυναικοκτονία” ως έγκλημα με ποινή φυλάκισης 40 ετών.

Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση περιστατικών οικογενειακής βίας

Στην γυναικτονία που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το περιστατικό της Κρήτης είναι τραγικό. Μια ακόμη γυναίκα χάνει τη ζωή της» δήλωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η αντιμετώπιση πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα, και μέσα στις οικογένειες, μέσα από δομές αντιμετώπισης των περιστατικών που οδηγούν σε ακραία οικογενειακή βία.

«Έχει κάνει μεγάλα βήματα η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει ένα σχέδιο, που σε μεγάλο βαθμό έχει αρχίσει να υλοποιείται, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, για να υπάρχει έγκαιρα και γρήγορα καταγραφή τέτοιων περιστατικών, έτσι ώστε να προλαβαίνουμε πριν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο», προσέθεσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα  αυστηροποιούνται οι ποινές εγκληματικών πράξεων σε όλη τους την έκταση και  αυξάνεται η παραμονή στη φυλακή όσων διαπράττουν εγκλήματα, κυρίως όσων αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. «Αποκαθίσταται μια στρέβλωση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.  Για τις ανθρωποκτονίες, καταρχήν, η μοναδική ποινή είναι πλέον η ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον, επεκτείνεται ο  χρόνος παραγραφής περιστατικών έμφυλης βίας, κακοποίησης ανηλίκων, είτε αυτό αφορά την άσκηση σωματικής βίας είτε, πολύ περισσότερο, τη σεξουαλική κακοποίηση. Η ποινή για βιασμούς και κακοποίηση γίνεται πάρα πολύ αυστηρή και φτάνει πλέον μέχρι τα ισόβια. Θεσμικά και νομικά θωρακίζει η Πολιτεία τους πολίτες απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά», επισήμανε.

https://www.youtube.com/watch?v=iyXQrSNaJhc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τρείς γυναίκες δολοφονημένες στην Κρήτη απο την αρχή του έτους - Τα κίνητρα των δραστών

Με μελανά γράμματα έχει βαφτεί το ημερολόγιο του 2021 στην χώρας μας, με δεκατρείς γυναίκες να έχουν πέσει νεκρές από το χέρι των συντρόφων τους. Από την λίστα δεν λείπει η Κρήτη που θρηνεί ήδη τρείς γυναίκες, το νήμα ζωής των οποίων κόπηκε απότομα και με τον πιο φρικτό τρόπο.

Πρώτο θύμα, μια 54χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου από τον 47χρονο Νορβηγό σύντροφό της. 

Δεύτερο θύμα η 47χρονη Σταυρούλα - μητέρα τριών παιδιών- η οποία πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο για έγκλημα πάθους, με τον δράστη λίγο μετά να στρέφει το όπλο στον εαυτό του και τελικά να καταλήγει λίγες μέρες αργότερα στη ΜΕΘ Βενιζελείου όπου νοσηλευόταν.

Τρίτο θύμα η 48χρονη Νεκταρία, η οποία δολοφονήθηκε άγρια την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, με τη χρήση μαχαιριού από τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγό της. Ο 54χρονος, αφού κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι στη 48χρονη Νεκταρία, η οποία καταγόταν από χωριό του δήμου Γόρτυνας, κόβοντας το νήμα της ζωής της, στη συνέχεια μετακινήθηκε λίγα μέτρα από τον τόπο της τραγωδίας σε βραχώδη περιοχή, όπου απειλούσε να αυτοκτονήσει. Μετά από τουλάχιστον επτά ώρες διαπραγματεύσεων, παραδόθηκε και συνελήφθη.

Ποιά είναι τα κίνητρα των δραστών 

Ο κλινικός ψυχολόγος, Νίκος Παπανικολάου, έδωσε απαντήσεις στo ερώτημα που εύλογα γεννάται και δεν είναι άλλο απο τους λόγους που έχουν καταστήσει τις γυναικοκτονίες σε μάστιγα το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, μεταξύ άλλων κινήτρων σημαντικοί παράγοντες που φαίνεται να ευθύνονται για τις τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει την Κρήτη και την χώρα μας είναι η κουλτούρα και η ανθρωπογεωγραφία της κάθε περιοχής. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τραγωδίες δεν γράφονται τόσο στην επαρχία όσο και στις μεγαλουπόλεις. Σημαντικό ωστόσο ρόλο φαίνεται να έπαιξε η καραντίνα και ο εγκλεισμός που όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, μπορεί να προκαλέσουν προβληματικές έως και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το χρονικό των δολοφονιών

17 Ιανουαρίου 2021: Την έσφαξε ο σύντροφός της

Μια 54χρονη γυναίκα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη  με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Είχε δεχθεί 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα, ενώ δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της, με τον οποίο είχαν αρκετούς καβγάδες τον τελευταίο καιρό. Το θύμα έφερε κακώσεις από τέμνων όργανο στην πρόσθια και στις πλάγιες τραχηλικές χώρες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, αναζητούσαν ως βασικό ύποπτο τον Νορβηγό σύντροφο της 54χρονη. Ο άνδρας με τον οποίο η άτυχη γυναίκα συζούσε τους τελευταίους μήνες, φέρεται να έφυγε με το αυτοκίνητο της.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 47χρονος επικοινώνησε μέσω εφαρμογής του διαδικτύου με την ανήλικη κόρη του θύματος λέγοντας της: «Σκότωσα τη μητέρα σου».

Η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Τετάρτης ή μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης - σύμφωνα με το γαστρικό περιεχόμενο - και αιτία θανάτου είναι η καταπληξία ή σοκ που προήλθε από την απώλεια αίματος.

 Έφερε 14 κακώσεις από μαχαίρι

Το θύμα έφερε δεκατέσσερις κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία. Από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα - τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα - τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο. Από την πρώτη στιγμή ο ιατροδικαστής Κρήτης κ. Σταμάτης Μπελιβάνης έκανε λόγω για ανθρωποκτονία καθώς διαπίστωσε ότι το θύμα «έφερε κακώσεις από τέμνων όργανο στην πρόσθια και στις πλάγιες τραχηλικές χώρες».

Πρώην σύζυγος: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν»

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε το θύμα, φέρεται να είναι ο πρώην σύζυγος της με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά και διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν μετά από έναν ακόμη καυγά, του τηλεφώνησε λέγοντας του ότι ο σύντροφος της θα τη σκότωνε.

Από εκείνη τη στιγμή το θύμα δεν ξαναέδωσε σημεία ζωής. Ο Νορβηγός σύντροφός της ήταν εκείνος που απάντησε μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στον πρώην σύζυγο της, ο οποίος ανήσυχος, συνέχισε να την καλεί. Στο τηλεφώνημα αυτό, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας παρακάλεσε τον σύντροφο της να μην τη σκοτώσει. «Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν. Με είχε ξαναπάρει τηλέφωνο και παλιότερα. Της είπα ότι δεν μπορώ, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επίσης δεν ήξερα καν πώς να έρθω στα Μεσκλά και πού βρίσκεται το σπίτι. Προσπαθήστε να τα βρείτε κι έλα αύριο το πρωί με το αυτοκίνητο» της είπα και έκλεισε το τηλέφωνο, περιέγραψε ο κ. Παπαδάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=rgbJmmpsOi8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Πώς αποκαλύφτηκε η άγρια δολοφονία

Η άγρια δολοφονία της 54χρονης από την Αθήνα, αποκαλύφθηκε όταν την αναζήτησε μια φίλη της με την οποία είχαν καθημερινή επικοινωνία. Το θύμα βρέθηκε, μέσα σε μια λίμνη αίματος και μάλιστα εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν αδύνατος ο άμεσος προσδιορισμός του χρόνου θανάτου από τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη.  Ένας αλλοδαπός θαμώνας του καφενείου του χωριού υποστήριξε πως ο Νορβηγός, κατανάλωνε συχνά αλκοόλ και δεν ήταν λίγες οι φορές που έφευγε σε κατάσταση μέθης. «Κάποια φορά έσπασε ένα μπουκάλι ενώ μια άλλη πήρα το κινητό μου και το πέταξε. Ακούσαμε ότι αυτός σκότωσε τη γυναίκα» είπε.

Η 54χρονη με καταγωγή από την Αθήνα είχε έναν γιό από τον πρώτο της γάμο ενώ είχε αποκτήσει και δύο παιδιά από τον δεύτερο γάμο της, ένα αγόρι 14 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών. Τα καλοκαίρια εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης  στην Αγία Μαρίνα. Ο δε Νορβηγός ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στα Χανιά. Οι δυο τους φαίνεται να γνωρίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι με τη σχέση τους να εξελίσσεται μοιραία για την άτυχη γυναίκα.

Τι υποστήριξε ο αλλοδαπός

Ο 48χρονος Νορβηγός ο οποίος κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του, μητέρας τριών παιδιών, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άτυχη γυναίκα αλλά χωρίς να πει λεπτομέρειες. «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Είχαμε πιει και οι δύο. Θυμάμαι μόνο τα αίματα στο δωμάτιο» φέρεται να είπε ανακρινόμενος, ενω μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

8 Αυγούστου 2021 - Κρήτη: Πυροβόλησε πισώπλατα τη γειτόνισσά του

Μια ακόμα γυναίκα, η 47χρονη Σταυρούλα, πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, γιατί η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και λίγες μέρες κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Σαν βόμβα μεγατόνων έπεσε στην μικρή κοινωνία του Πανόρμου η ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις 8 Αυγούστου στο τουριστικό θέρετρο του Ρεθύμνου, με θύμα την 47χρονη Σταυρούλα που διέμενε στο Ρουμελί και δράστη έναν 49χρονο κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Η 47χρονη -που ήταν μητέρα τριών παιδιών- διατηρούσε επιχείρηση ακριβώς απέναντι από την τουριστική επιχείρηση του 49χρονου.

Ο 49χρονος φέρεται λίγο μετά τις 7 το βράδυ της 8ης Αυγούστου, να έφτασε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του μπροστά από το κατάστημα της γυναίκας. Με γρήγορες κινήσεις ο άνδρας κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, πήρε από το πορτ μπαγκάζ μια κυνηγετική καραμπίνα και αμίλητος μπήκε στο κατάστημα της 47χρονης, στο οποίο εκείνη την στιγμή υπήρχαν και πελάτες. Την σημάδεψε και την πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα. Στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα, έβαλε το όπλο στο πορτ μπαγκαζ και πατώντας τέρμα το γκάζι εξαφανίστηκε. Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Η γυναίκα σωριάστηκε αιμόφυρτη, ενώ ένας ακόμα 27χρονος τουρίστας από την Αυστρία, που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκε από τα σκάγια στο χέρι.Οι διασώστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την γυναίκα στην ζωή, η οποία όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα στο νοσοκομείο να διαπιστωθεί ο θάνατος της. Ενώ στον 27χρονο τουρίστα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην χειρουργική κλινική.Άνδρες των διωκτικών αρχών, γνωρίζοντας την ταυτότητα του 49χρονου τον αναζήτησαν μέχρι που τον βρήκαν αιμόφυρτο σε κατάλυμα της οικογένειας σε άλλο χωριό. Ο άνδρας είχε ήδη στρέψει το ίδιο όπλο με το οποίο εκτέλεσε την γυναίκα προς το πρόσωπο του πατώντας την σκανδάλη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μέχρι τα ξημερώματα μάχη για να τον σταθεροποιήσουν και να τον κρατήσουν στην ζωή. Μάλιστα εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην διάρκεια της νύχτας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, στο οποίο υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο σπλαχνικό κρανίο και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγες μέρες αργότερα κατέληξε, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

29 Οκτωβρίου: Mαχαίρωσε θανάσιμα την πρώην σύζυγό του

H 3η γυναίκα – θύμα γυναικοκτονίας στην Κρήτη, μαχαιρώθηκε θανάσιμα σήμερα το πρωί, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Περιστερά στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Πρόκειται για μια 48χρονη  Νεκταρία, με φερόμενο ως δράστη τον 54χρονο πρώην σύζυγό της. Ο 54χρονος, κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι στη 48χρονη Νεκταρία, κόβοντας το νήμα της ζωής της. Στη συνέχεια για επτά ώρες απειλούσε να πέσει απο τον γκρεμό.  Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί, λιμενικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση με τη 48χρονη να έχει φύγει από το σπίτι. Η άτυχη γυναίκα, την ώρα του άγριου εγκλήματος βρισκόταν σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα προκειμένου να κάνει δοκιμαστικά για δουλειά. Στο ίδιο σημείο σημειώθηκε και το φονικό. Ο 54χρονος νωρίς σήμερα το πρωί είχε στήσει καρτέρι στην εν διαστάσει σύζυγό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News