Αλλάζει όψη ο περιβάλλον χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου στο Πετροκέφαλο

Κρήτη
Αλλάζει όψη ο περιβάλλον χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου στο Πετροκέφαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου άναψε το ''πράσινο φως'', εγκρίνοντας τα τεύχη δημοπράτησης και την προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου

Στη  διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του πρώην δημοτικού σχολείου στο Πετροκέφαλο προχωρά ο δήμος Ηρακλείου.

 Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου άναψε το ''πράσινο φως'', εγκρίνοντας τα τεύχη δημοπράτησης  και τη προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου , που έχει προϋπολογισμό 158.000 ευρώ(μαζί με το Φ.Π.Α).

Αντικείμενο του έργου, είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του πρώην δημοτικού σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Πετροκεφάλου.

Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο γήπεδο του Δήμου Ηρακλείου, εμβαδού 801,89τ.μ.

Το ακίνητο αποτελεί τον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του πρώην δημοτικού σχολείου, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τον πολιτιστικό σύλλογο της Τοπικής κοινότητας και ως κοινόχρηστη πλατεία του οικισμού.

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την καθαίρεση υφιστάμενου παλαιού κτίσματος με χρήση τουαλέτας, πλακοστρώσεις με χονδρόπλακες ακανόνιστες και ορθογωνισμένο σκληρό πωρόλιθο στην επιφάνεια του περιβάλλοντα χώρου.

Θα γίνει πλακόστρωση του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στο ακίνητο ενώ προβλέπεται η τοποθέτηση οικίσκου wc στη νότια πλευρά του ακινήτου και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Στην εργολαβία περιλαμβάνεται επίσης  η κατασκευή δικτύου ομβρίων και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News