Γυναικοκτονίες: Τρείς γυναίκες δολοφονημένες στην Κρήτη απο την αρχή του έτους - Τα κίνητρα των δραστών (βιντεο)

Κρήτη
Γυναικοκτονίες: Τρείς γυναίκες δολοφονημένες στην Κρήτη απο την αρχή του έτους - Τα κίνητρα των δραστών (βιντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωμένη έχουν αφήσει την κοινωνία της Κρήτης, οι τρεις άγριες δολοφονίες γυναικών που έχουν βάψει με αίμα το ημερολόγιο του 2021 - Τα κίνητρα των δραστών εξηγεί ο κλινικός ψυχολόγος, Νικος Παπανικολάου

Με μελανά γράμματα έχει βαφτεί το ημερολόγιο του 2021 στην χώρας μας, με δεκατρείς γυναίκες να έχουν πέσει νεκρές από το χέρι των συντρόφων τους. Από την λίστα δεν λείπει η Κρήτη που θρηνεί ήδη τρείς γυναίκες, το νήμα ζωής των οποίων κόπηκε απότομα και με τον πιο φρικτό τρόπο.

Πρώτο θύμα, μια 54χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου από τον 47χρονο Νορβηγό σύντροφό της. 

Δεύτερο θύμα η 47χρονη Σταυρούλα - μητέρα τριών παιδιών- η οποία πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο για έγκλημα πάθους, με τον δράστη λίγο μετά να στρέφει το όπλο στον εαυτό του και τελικά να καταλήγει λίγες μέρες αργότερα στη ΜΕΘ Βενιζελείου όπου νοσηλευόταν.

Τρίτο θύμα η 48χρονη Νεκταρία, η οποία δολοφονήθηκε άγρια την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, με τη χρήση μαχαιριού από τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγό της. Ο 54χρονος, αφού κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι στη 48χρονη Νεκταρία, η οποία καταγόταν από χωριό του δήμου Γόρτυνας, κόβοντας το νήμα της ζωής της, στη συνέχεια μετακινήθηκε λίγα μέτρα από τον τόπο της τραγωδίας σε βραχώδη περιοχή, όπου απειλούσε να αυτοκτονήσει. Μετά από τουλάχιστον επτά ώρες διαπραγματεύσεων, παραδόθηκε και συνελήφθη.

Ποιά είναι τα κίνητρα των δραστών 

Ο κλινικός ψυχολόγος, Νίκος Παπανικολάου, έδωσε απαντήσεις στo ερώτημα που εύλογα γεννάται και δεν είναι άλλο απο τους λόγους που έχουν καταστήσει τις γυναικοκτονίες σε μάστιγα το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, μεταξύ άλλων κινήτρων σημαντικοί παράγοντες που φαίνεται να ευθύνονται για τις τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει την Κρήτη και την χώρα μας είναι η κουλτούρα και η ανθρωπογεωγραφία της κάθε περιοχής. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τραγωδίες δεν γράφονται τόσο στην επαρχία όσο και στις μεγαλουπόλεις. Σημαντικό ωστόσο ρόλο φαίνεται να έπαιξε η καραντίνα και ο εγκλεισμός που όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, μπορεί να προκαλέσουν προβληματικές έως και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το χρονικό των δολοφονιών

17 Ιανουαρίου 2021: Την έσφαξε ο σύντροφός της

Μια 54χρονη γυναίκα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη  με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Είχε δεχθεί 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα, ενώ δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της, με τον οποίο είχαν αρκετούς καβγάδες τον τελευταίο καιρό. Το θύμα έφερε κακώσεις από τέμνων όργανο στην πρόσθια και στις πλάγιες τραχηλικές χώρες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, αναζητούσαν ως βασικό ύποπτο τον Νορβηγό σύντροφο της 54χρονη. Ο άνδρας με τον οποίο η άτυχη γυναίκα συζούσε τους τελευταίους μήνες, φέρεται να έφυγε με το αυτοκίνητο της.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 47χρονος επικοινώνησε μέσω εφαρμογής του διαδικτύου με την ανήλικη κόρη του θύματος λέγοντας της: «Σκότωσα τη μητέρα σου».

Η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Τετάρτης ή μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης - σύμφωνα με το γαστρικό περιεχόμενο - και αιτία θανάτου είναι η καταπληξία ή σοκ που προήλθε από την απώλεια αίματος.

 Έφερε 14 κακώσεις από μαχαίρι

Το θύμα έφερε δεκατέσσερις κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία. Από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα - τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα - τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο. Από την πρώτη στιγμή ο ιατροδικαστής Κρήτης κ. Σταμάτης Μπελιβάνης έκανε λόγω για ανθρωποκτονία καθώς διαπίστωσε ότι το θύμα «έφερε κακώσεις από τέμνων όργανο στην πρόσθια και στις πλάγιες τραχηλικές χώρες».

Πρώην σύζυγος: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν»

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε το θύμα, φέρεται να είναι ο πρώην σύζυγος της με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά και διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν μετά από έναν ακόμη καυγά, του τηλεφώνησε λέγοντας του ότι ο σύντροφος της θα τη σκότωνε.

Από εκείνη τη στιγμή το θύμα δεν ξαναέδωσε σημεία ζωής. Ο Νορβηγός σύντροφός της ήταν εκείνος που απάντησε μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στον πρώην σύζυγο της, ο οποίος ανήσυχος, συνέχισε να την καλεί. Στο τηλεφώνημα αυτό, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας παρακάλεσε τον σύντροφο της να μην τη σκοτώσει. «Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν. Με είχε ξαναπάρει τηλέφωνο και παλιότερα. Της είπα ότι δεν μπορώ, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επίσης δεν ήξερα καν πώς να έρθω στα Μεσκλά και πού βρίσκεται το σπίτι. Προσπαθήστε να τα βρείτε κι έλα αύριο το πρωί με το αυτοκίνητο» της είπα και έκλεισε το τηλέφωνο, περιέγραψε ο κ. Παπαδάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=rgbJmmpsOi8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Πώς αποκαλύφτηκε η άγρια δολοφονία

Η άγρια δολοφονία της 54χρονης από την Αθήνα, αποκαλύφθηκε όταν την αναζήτησε μια φίλη της με την οποία είχαν καθημερινή επικοινωνία. Το θύμα βρέθηκε, μέσα σε μια λίμνη αίματος και μάλιστα εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν αδύνατος ο άμεσος προσδιορισμός του χρόνου θανάτου από τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη.  Ένας αλλοδαπός θαμώνας του καφενείου του χωριού υποστήριξε πως ο Νορβηγός, κατανάλωνε συχνά αλκοόλ και δεν ήταν λίγες οι φορές που έφευγε σε κατάσταση μέθης. «Κάποια φορά έσπασε ένα μπουκάλι ενώ μια άλλη πήρα το κινητό μου και το πέταξε. Ακούσαμε ότι αυτός σκότωσε τη γυναίκα» είπε.

Η 54χρονη με καταγωγή από την Αθήνα είχε έναν γιό από τον πρώτο της γάμο ενώ είχε αποκτήσει και δύο παιδιά από τον δεύτερο γάμο της, ένα αγόρι 14 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών. Τα καλοκαίρια εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης  στην Αγία Μαρίνα. Ο δε Νορβηγός ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στα Χανιά. Οι δυο τους φαίνεται να γνωρίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι με τη σχέση τους να εξελίσσεται μοιραία για την άτυχη γυναίκα.

Τι υποστήριξε ο αλλοδαπός

Ο 48χρονος Νορβηγός ο οποίος κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του, μητέρας τριών παιδιών, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άτυχη γυναίκα αλλά χωρίς να πει λεπτομέρειες. «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Είχαμε πιει και οι δύο. Θυμάμαι μόνο τα αίματα στο δωμάτιο» φέρεται να είπε ανακρινόμενος, ενω μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

8 Αυγούστου 2021 - Κρήτη: Πυροβόλησε πισώπλατα τη γειτόνισσά του

Μια ακόμα γυναίκα, η 47χρονη Σταυρούλα, πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, γιατί η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και λίγες μέρες κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Σαν βόμβα μεγατόνων έπεσε στην μικρή κοινωνία του Πανόρμου η ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις 8 Αυγούστου στο τουριστικό θέρετρο του Ρεθύμνου, με θύμα την 47χρονη Σταυρούλα που διέμενε στο Ρουμελί και δράστη έναν 49χρονο κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Η 47χρονη -που ήταν μητέρα τριών παιδιών- διατηρούσε επιχείρηση ακριβώς απέναντι από την τουριστική επιχείρηση του 49χρονου.

Ο 49χρονος φέρεται λίγο μετά τις 7 το βράδυ της 8ης Αυγούστου, να έφτασε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του μπροστά από το κατάστημα της γυναίκας. Με γρήγορες κινήσεις ο άνδρας κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, πήρε από το πορτ μπαγκάζ μια κυνηγετική καραμπίνα και αμίλητος μπήκε στο κατάστημα της 47χρονης, στο οποίο εκείνη την στιγμή υπήρχαν και πελάτες. Την σημάδεψε και την πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα. Στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα, έβαλε το όπλο στο πορτ μπαγκαζ και πατώντας τέρμα το γκάζι εξαφανίστηκε. Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Η γυναίκα σωριάστηκε αιμόφυρτη, ενώ ένας ακόμα 27χρονος τουρίστας από την Αυστρία, που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκε από τα σκάγια στο χέρι.Οι διασώστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την γυναίκα στην ζωή, η οποία όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα στο νοσοκομείο να διαπιστωθεί ο θάνατος της. Ενώ στον 27χρονο τουρίστα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην χειρουργική κλινική.Άνδρες των διωκτικών αρχών, γνωρίζοντας την ταυτότητα του 49χρονου τον αναζήτησαν μέχρι που τον βρήκαν αιμόφυρτο σε κατάλυμα της οικογένειας σε άλλο χωριό. Ο άνδρας είχε ήδη στρέψει το ίδιο όπλο με το οποίο εκτέλεσε την γυναίκα προς το πρόσωπο του πατώντας την σκανδάλη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μέχρι τα ξημερώματα μάχη για να τον σταθεροποιήσουν και να τον κρατήσουν στην ζωή. Μάλιστα εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην διάρκεια της νύχτας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, στο οποίο υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο σπλαχνικό κρανίο και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγες μέρες αργότερα κατέληξε, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

29 Οκτωβρίου: Mαχαίρωσε θανάσιμα την πρώην σύζυγό του

H 3η γυναίκα – θύμα γυναικοκτονίας στην Κρήτη, μαχαιρώθηκε θανάσιμα σήμερα το πρωί, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Περιστερά στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Πρόκειται για μια 48χρονη  Νεκταρία, με φερόμενο ως δράστη τον 54χρονο πρώην σύζυγό της. Ο 54χρονος, κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι στη 48χρονη Νεκταρία, κόβοντας το νήμα της ζωής της. Στη συνέχεια για επτά ώρες απειλούσε να πέσει απο τον γκρεμό.  Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί, λιμενικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση με τη 48χρονη να έχει φύγει από το σπίτι. Η άτυχη γυναίκα, την ώρα του άγριου εγκλήματος βρισκόταν σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα προκειμένου να κάνει δοκιμαστικά για δουλειά. Στο ίδιο σημείο σημειώθηκε και το φονικό. Ο 54χρονος νωρίς σήμερα το πρωί είχε στήσει καρτέρι στην εν διαστάσει σύζυγό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News