Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο επίκεντρο η στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκριτική καταγραφή της παθολογίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πριν και μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς

Η περαιτέρω στατική ενίσχυση του Αγίου Μηνά, Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης που ενέκρινε πέρυσι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση μετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του εργαστηρίου στατικής και αντισεισμικών ερευνών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Βλάσης Κουμούσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης Δημήτρης Στεφανής, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Μηνά π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκης και συνεργάτεςτου κ. Κουμούση.

Στη διάρκεια της συζητήθηκε η πορεία της προγραμματικής σύμβασης που είναι σε εξέλιξη και την οποία είχε συνάψει τον Ιανουάριο του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Υπουργείο Πολιτισμού με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Κουμούσης ενημέρωσε παράλληλα τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ότι θα γίνει συγκριτική καταγραφή της παθολογίας του ναού πριν και μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια