Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: Εκδήλωση για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού στο Ηράκλειο

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί συμβολική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης ασθένειας

«Ο καρκίνος απαιτεί τη διαρκή αφύπνιση όλων μας. Με κεντρικό μήνυμα είναι στο χέρι σου, καλούμε όλες τις γυναίκες να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Να δώσουν χώρο στο φως και την ελπίδα. Μην αφήσουμε τη μάχη να γίνει άνιση». Με το μήνυμα αυτό η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί συμβολική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης ασθένειας.

Με τη φωταγώγηση του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 20:30, αλλά και μέσα από ένα ελπιδοφόρο χορογραφικό δρώμενο, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και όλη η Περιφέρεια Κρήτης επιμένουν και αγωνίζονται ώστε να πείσουν ότι «…ο Καρκίνος μπορεί να νικηθεί».

Η φετινή εκδήλωση αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο. Που δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά, με θάρρος και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, αφιερώνεται σε μια σπουδαία αγωνίστρια της ζωής, τη Φώφη Γεννηματά.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα λειτουργίας των Κινητών Μονάδων για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας Γιώργος Πιτσούλης στο μήνυμά του αναφέρει: «Στην Περιφέρεια Κρήτης ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο είναι μια μάχη διαρκής. Ένας μαραθώνιος που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας και συνεχίζεται μέρα με τη μέρα, με νέους σταθμούς και νέους στόχους.

Τα τελευταία δύο χρόνια με την εξέλιξη της πανδημίας, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ήρθαν σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα, με τον εμβολιασμό μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, οφείλουμε να τονίσουμε πως η ανάγκη για την προληπτική εξέταση των γυναικών είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Από τη δική μας πλευρά, στην Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την παρέμβασή μας σε κάθε γωνιά της Κρήτης.

Οι δράσεις ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης και η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, συμβάλλουν καθοριστικά στις πολιτικές πρόληψης απέναντι σε μια από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου. Ο Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, είναι για εμάς η αφετηρία των νέων προσπαθειών. Της ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών που ξεδιπλώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια