Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τι ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή – Πώς σχολιάζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» το εκλογικό αποτέλεσμα

Τα οριστικά αποτελέσματα με τα ονόματα των νεοεκλεγέντων ανά όργανο ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι έλαβαν μέρος η “Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων” (ΔΗΣΥΕ) με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά, ο οποίος και αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του ΕΚΗ όταν η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε Σώμα, και η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” (ΔΑΣ) με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη. Η πρώτη παράταξη κέρδισε τις 15 έδρες της νέας διοίκησης και τις τέσσερις η δεύτερη.

Η ΔΑΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” -ΕΚΗ, με αφορμή τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΔΑΣ-ΕΚΗ χαιρετίζει τους 67 σύνεδρους που ενίσχυσαν διακριτά τη ΔΑΣ-ΕΚΗ σε ψήφους (67 από 50) και ποσοστά (23,93 από 21,19%) στο συνέδριο του ΕΚΗ που ολοκληρώθηκε χθες (σ.σ. προχθές). Ένα συνέδριο “φαστ τρακ”, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις, με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Όλοι οι αντιπρόσωποι που στήριξαν τη ΔΑΣ έπρεπε, μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, να προσπεράσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Παρά τη μεγάλη αύξηση σε αντιπρόσωπους και σε ποσοστό της ΔΑΣ, ο συσχετισμός διατηρείται υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται μέσα από τη ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη και θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι θετικό το γεγονός ότι σε περισσότερα σωματεία αναπτύσσεται γόνιμος προβληματισμός για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, για τις πρωτοβουλίες των σωματείων που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό.

Και σε αυτό το συνέδριο δεν έλειψε η προσπάθεια από τη μεριά του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού να διατηρήσει το θετικό για αυτόν συσχετισμό με κάθε τρόπο. Παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν περιπτώσεις σωματείων που πήραν μέρος στο συνέδριο παράτυπα, αλλά και συνδικαλιστών, όπως διευθυντικό στέλεχος Δημοτικής Επιχείρησης. Καταγγέλθηκε για άλλη μία φορά η μέχρι πρότινος παρουσία στο Δ.Σ. της Παγκρήτιας Τράπεζας του προέδρου του ΕΚΗ. Ταυτόχρονα έγινε, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Εφορευτικής Επιτροπής.

Είχε προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, όπου αρνήθηκε η πλειοψηφία να βάλει προς ψήφιση το μοναδικό ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνέλευση για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη.

Η ΔΑΣ-ΕΚΗ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, της επίθεσης που δέχεται ο λαός μας στα δικαιώματά του και τα κεκτημένα του, και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να ενισχυθεί ο αγωνιστικός πόλος μέσα στο ΕΚΗ, ώστε την επομένη να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηθάφτη.

Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση του συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, τις απεργιακές μάχες στους οικοδόμους στις 4 Νοέμβρη, και στον επισιτισμό-τουρισμό στις 9 Νοέμβρη. Κλιμακώνουμε με προετοιμασία για πανελλαδική-πανεργατική απεργία μέσα στον Δεκέμβρη ενάντια στον νόμο του Χατζηδάκη, που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, το ωράριο, το δικαίωμα στην απεργία και χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Όλα τα ονόματα των εκλεγέντων

Αναλυτικότερα, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι εξής κατά σειρά ψήφων:

 1. Βοργιάς Στέλιος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 2. Κοκολάκης Νικόλαος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 3. Σμυρνάκης Νικόλαος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 4. Μωυσάκης Νεκτάριος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 5. Ριζικιανάκης Μιχάλης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 6. Σαριδάκη Διονυσία (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 7. Σαμαριτάκη Εύα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 8. Κοφινάκης Γιώργος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 9. Φοδελιανάκη Στέλλα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 10. Μανουσάκη Ελένη (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 11. Τσιγγένης Γιώργος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 12. Βολιτάκης Δημήτρης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 13. Μακρυδάκης Κων/νος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 14. Παναγιωτάκης Αβραάμ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 15. Ξενάκης Αθανάσιος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 16. Γωνιανάκης Γιάννης (Δ.Α.Σ.)
 17. Σαλούστρος Δημόκριτος (Δ.Α.Σ.)
 18. Ξημεράκης Γιάννης (Δ.Α.Σ.)
 19. Σοφίου Ευάγγελος (Δ.Α.Σ.)

 Για το Γενικό Συμβούλιο εκλέγονται οι εξής: 

 1. Γιανναδάκης Γιώργος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 2. Κοντζεδάκης Δημήτρης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 3. Καμνάκη Μαρία (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 4. Γιαλιτάκης Μάριος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 5. Παυλίδης Νικόλαος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 6. Χαλκιαδάκης Εμμανουήλ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 7. Μακρυγιωργάκης Εμμανουήλ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 8. Παπαδάκης Ιωάννης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 9. Σφακιανάκης Ιωάννης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 10. Σκουμπάκη Παναγιώτα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 11. Τζανάκης Ιωάννης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 12. Πολιτάκη Δήμητρα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 13. Κουτάντος Παντελής (Δ.Α.Σ.)
 14. Τσικαλάκης Ελευθέριος (Δ.Α.Σ.)
 15. Τερζάκης Βασίλειος (Δ.Α.Σ.)

 Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

 1. Πολίτης Ιωάννης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 2. Σεγρεδάκη Ειρήνη (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 3. Ζαχαράκη Όλγα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 4. Τρούλλος Μιχάλης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 5. Τσεμεκίδου Γεωργία (Δ.Α.Σ.)

Και αντιπρόσωποι για τη ΓΣΕΕ εκλέγονται οι εξής:

 1. Βοργιάς Στέλιος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 2. Φοδελιανάκη Στέλλα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 3. Μωυσάκης Νεκτάριος (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 4. Σαμαριτάκη Εύα (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)
 5. Ριζικιανάκης Μιχάλης (ΔΗ.ΣΥ.Ε.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια