Ηράκλειο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία για τους μαθητές Γυμνασίου στο Τεφέλι»

Οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Βαρδάκης και Χ. Μαμουλάκης απηύθυναν επίσης δύο σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς

Ερώτηση για το Γυμνάσιο στο Τεφέλι κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης στους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, δήλωσαν χαρακτηριστικά: «παρότι έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από τον σεισμό στο Νομό Ηρακλείου και παρότι ορισμένοι οικίσκοι τοποθετήθηκαν σε σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου, ακόμη εξακολουθεί με τηλεκπαίδευση να λειτουργεί το Γυμνάσιο Τεφελίου σε βάρος των μαθητών».

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Παρότι έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από τον σεισμό στο Νομό Ηρακλείου και παρότι ορισμένοι οικίσκοι τοποθετήθηκαν σε σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου, ακόμη εξακολουθεί με τηλεκπαίδευση να λειτουργεί το Γυμνάσιο Τεφελίου (Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων) σε βάρος των μαθητών.

Το σχολείο αριθμεί 58 μαθητές, ενώ σημειώνεται ότι εδώ και καιρό ζητήθηκαν 4 οικίσκοι-αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών τους. Λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος, επικρατεί αναβρασμός για το θέμα και αρκετοί γονείς, μαθητές και διδάσκοντες βλέπουν οι ημερομηνίες που τέθηκαν να μην τηρούνται και ανησυχούν για την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς. Επειδή είναι επιτακτικό άμεσα όλοι οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών του Νομού Ηρακλείου να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να μην υπάρχει καμία εξαίρεση.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σκοπεύουν άμεσα να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσουν οι μαθητές Γυμνασίου στο Τεφέλι να κάνουν τηλεκπαίδευση και να αρχίσουν τα δια ζώσης μαθήματα όπως και άλλοι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών στο Νομό Ηρακλείου;
  2. Σε ποιες ενέργειες και με ποια χρονοδιαγράμματα θα προχωρήσουν στη μόνιμη στέγαση μαθητών στα σεισμόπληκτα σχολεία της περιοχής σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και χωρίς άλλες χρονοτριβές;»

Φωτογραφία αρχείου IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια