Τραγωδία στην Αγιά Πελαγία: Θλίψη για τον 35χρονο Χρήστο - Τα μηνύματα των φίλων του

Ηράκλειο
Τραγωδία στην Αγιά Πελαγία: Θλίψη για τον 35χρονο Χρήστο - Τα μηνύματα των φίλων του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι άδικο, είναι κρίμα, είναι ψέματα», γράφουν οι φίλοι του, αποχαιρετώντας τον 35χρονο Χρήστο

Σε ανείπωτη οδύνη έχει βυθιστεί η οικογένεια ενός 35χρονου Κρητικού, ο οποίος βρήκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, φρικτό τέλος στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου είχε πάει για ψάρεμα μαζί με τρεις φίλους του. Ο Χρήστος Βουμβουλάκης φέρεται να βρέθηκε στη θάλασσα εν μέσω τρικυμίας, στην προσπάθεια να μαζέψει το καλάμι του, το οποίο λίγο νωρίτερα φέρεται να του είχε φύγει από τα χέρια.

Ο υψηλός κυματισμός που επικρατούσε στην περιοχή έμελλε να αποβεί μοιραίος για τον 35χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε, μετά από μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, χωρίς τις αισθήσεις του. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο ερασιτέχνης ψαράς ήταν νεκρός.

Το τραγικό περιστατικό λίγο έλειψε να λάβει ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις, καθώς δύο νεαροί από την παρέα του αδικοχαμένου 35χρονου βούτηξαν κι αυτοί - διαδοχικά - στο νερό, στην προσπάθειά τους να σώσουν τον φίλο τους, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν κι οι ίδιοι πολύ σοβαρά. Ευτυχώς, ωστόσο, οι εν λόγω άνδρες ανασύρθηκαν σώοι από ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα υποθερμίας.

Το συμβάν σημειώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι ανήμερα της Εθνικής εορτής, στις Αλυκές, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου. Πρόκειται για απόκρημνη περιοχή, όπου η τετραμελής παρέα των νεαρών, με αγαπημένη ενασχόληση το ψάρεμα, αποφάσισε να μεταβεί για να περάσει ευχάριστα τη χθεσινή αργία.

Δυστυχώς η χαρά των τεσσάρων φίλων έμελλε να εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κακό άρχισε όταν το καλάμι του 35χρονου άνδρα τού έφυγε από τα χέρια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνος προσπάθησε να το μαζέψει, ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στη θάλασσα.

Η πτώση του 35χρονου έγινε μπροστά στα μάτια των φίλων του. Βλέποντας τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τον φίλο του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ο ένας που τους τρεις νεαρούς που βρίσκονταν στη στεριά έπεσε στο νερό για να σώσει τον 35χρονο.

Λόγω της θαλασσοταραχής, ωστόσο, επικρατούσε υψηλός κυματισμός, ο οποίος έθεσε σε άμεσο κίνδυνο και τον δεύτερο φίλο. Βλέποντας τους δύο φίλους του να παλεύουν με τα κύματα, ο τρίτος της παρέας έπεσε κι αυτός στη θάλασσα. Η μάχη με τα αγριεμένα κύματα αποδείχτηκε άνιση και για τον συγκεκριμένο νεαρό.

Εκείνη την ώρα, παρά τα όσα δραματικά εκτυλίσσονταν μπροστά του, ο τέταρτος της παρέας φέρεται να κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και ενημέρωσε τηλεφωνικά τις Αρχές. Έτσι, υπήρξε κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και δόθηκε άμεσα εντολή σε παραπλέοντα σκάφη από την Αγία Πελαγία να σπεύσουν επιτόπου για να σώσουν τους ερασιτέχνες ψαράδες.

Όντως στο σημείο δεν άργησαν να φτάσουν δύο καΐκια, καθώς και σκάφος καταδυτικής σχολής. Οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες ανασύρθηκαν τελικά από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα: Η επέμβαση των ιδιωτικών σκαφών ήταν σωτήρια για τους δύο από τους τρεις της παρέας, ηλικίας, σύμφωνα με πληροφορίες 30 και 27 ετών. Δυστυχώς, ωστόσο, για τον άτυχο 35χρονο ήταν αργά, αφού ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αποχαιρετούν δικοί του άνθρωποι

Άκρως συγκινητικά και τα λόγια της συζύγου του: « Καλό ταξίδι άνδρα μου, στήριγμά μου, πατέρα των παιδιών μου…Θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας».

Η σύζυγος του Χρήστου αποχαιρετά τον αδικοχαμένο Χρήστο με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναφέρει:

«Καλό ταξίδι άνδρα μου, στήριγμα μου, πατέρα των παιδιών μου, όπου και να πας ...θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας! Τόσο άδικα, Τόσο ξαφνικά, όταν σε είχαμε περισσότερο ανάγκη, καλό ταξίδι αγάπη μου! Όσα δεν προλάβαμε να μιλήσουμε, όσο δεν προλάβαμε να κάνουμε μαζί, τόσα όνειρα που πάνε χαμένα..

Να βρείτε πάντα χρόνο να μιλήσετε και να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί...»

Με τον ίδιο τρόπο επέλεξαν να πουν το τελευταίο αντίο, στον άτυχο 35χρονο οι φίλοι και οι δικοί του άνθρωποι. 

«Προσπάθησα όσο μπόρεσα το ίδιο θα ξανά έκανα για να σε βοηθήσω… συγγνώμη», γράφει ο Γιώργος Γαλατάς φίλος του Χρήστου, θέλοντας να τον αποχαιρετήσει και να του ευχηθεί «Καλό ταξίδι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News