Τραγωδία στην Αγία Πελαγία: Νεκρός 35χρονος άνδρας - Η μαρτυρία ψαρά που συμμετείχε στις έρευνες (βίντεο)

Κρήτη
Τραγωδία στην Αγία Πελαγία: Νεκρός 35χρονος άνδρας - Η μαρτυρία ψαρά που συμμετείχε στις έρευνες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο - Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Αγία Πελαγία, καθώς ένας 35χρονος άνδρας από περιοχή του Ηρακλείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατος του

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Αγία Πελαγία, καθώς ένας 35χρονος άνδρας από περιοχή του Ηρακλείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στην παραλία Αλυκές, λίγο μετά την Αγία Πελαγία. Μια παρέα τεσσάρων ατόμων, ψάρευαν στην περιοχή, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και πιθανότατα λόγω του ισχυρού κυματισμού, οι τρεις παρασύρθηκαν στην θάλασσα.

Άμεσα ο τέταρτος της παρέας ειδοποίησε το λιμενικό, το οποίο και ενεργοποίησε το σχέδιο έρευνας διάσωσης. Στην περιοχή έσπευσαν επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, ένα καταδυτικό σκάφος και αρκετοί ιδιοκτήτες μικρών σκαφών από την Αγία Πελαγία, οι οποίοι εντόπισαν και ανέσυραν τα τρία άτομα που έπεσαν στην θάλασσα και στη συνέχεια τους άφησαν στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.

Ο 35χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και κατά την παραλαβή του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Αγία Πελαγία, διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα άλλα δυο άτομα μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Η μαρτυρία ψαρά που συμμετείχε στις έρευνες

«Όταν φτάσαμε στο σημείο είχε ήδη επιχειρήσει το πρώτο αλιευτικό σκάφος, το οποίο ανέσυρε έναν άνδρα που είχε υποστεί υποθερμία, ενώ ο δεύτερος είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του», αναφέρει ψαράς ο οποίος συμμετείχε στις έρευνας εντοπισμού και διάσωσης.

«Ο τρίτος νεαρός βρέθηκε όταν ένας δύτης βούτηξε από το καταδυτικό σκάφος και κατάφερε να εντοπίσει και να ανασύρει τον άνδρα».

Στην αρχή, σύμφωνα με την μαρτυρία του ψαρά που συμμετείχε στις έρευνες, αναζητούσαν και τον τέταρτο της παρέας, όμως χτύπησε το τηλέφωνο του και τον ενημέρωσαν πως δεν βρίσκονταν στην θάλασσα, αλλά ήταν εκείνος που ενημέρωσε το λιμεναρχείο Παντάνασσας, πριν ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση από επαγγελματικά σκάφη και το καταδυτικό.

«Ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος και σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την εμπειρία μου ως 45 χρόνια ψαράς, αν πέσεις στην θάλασσα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξανά φτάσεις στην στεριά. Από τον κυματισμό, δεν μπορούσε να δει το ένα σκάφος το άλλο στα 15 μέτρα, λόγω του κυματισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News