Λαμπρινός: Να διατηρηθεί ζωντανή η κληρονομιά των θυσιών που χρειάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας

Ηράκλειο
Λαμπρινός: Να διατηρηθεί ζωντανή η κληρονομιά των θυσιών που χρειάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ηρακλείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός θέλοντας να τιμήσει την Εθνική μας Επέτειο για τα 81 χρόνια από «Όχι» του Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940, έκανε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της νεότερης ελληνικής Ιστορίας και αφετηρία ενός μεγάλου Αγώνα. Μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αψηφώντας την υπεροπλία των Ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, οι πρόγονοί μας, υπερασπίζοντας την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία του τόπου μας, δίδαξαν έμπρακτα την σημασία της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της αυταπάρνησης.

Η εφετινή Επέτειος, 81 χρόνια από το «Όχι» του 1940,  βρίσκει και πάλι την χώρα μας και την ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή, σε επικίνδυνη αστάθεια, από τις συνεχείς παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Είναι απαραίτητο να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, προχωρώντας με σύνεση, ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Οφείλουμε, συνάμα, να διατηρήσουμε ζωντανή την πολύτιμη κληρονομιά των θυσιών που χρειάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας. Οι Έλληνες του 1940, με τον πατριωτισμό και το αντιστασιακό τους φρόνημα, εξακολουθούν να μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News