Αρκαλοχώρι: Ένας μήνας από τον φονικό σεισμό - Η κραυγή αγωνίας των πληγέντων και η έκκληση για ουσιαστική βοήθεια

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Ένας μήνας από τον φονικό σεισμό - Η κραυγή αγωνίας των πληγέντων και η έκκληση για ουσιαστική βοήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οι πληγέντες που κοιμούνται σε σπίτια που είτε κρίθηκαν κατεδαφιστέα είτε επισκευάσιμα μιλούν για την δεινή κατάσταση που εξακολουθούν να βρίσκονται

Εικόνες καταστροφής από τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα μείνουν όπως λένε χαραγμένες στο μυαλό τους και με τις πληγές να παραμένουν ανοιχτές στην ψυχή τους, οι κάτοικοι με δάκρια στα μάτια περιγράφουν την στιγμή που τα έχασαν όλα και την δεινή κατάσταση που εξακολουθούν να βρίσκονται έναν μήνα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV και η δημοσιογράφος Γεωργία Μακάκη, βρέθηκαν στο ίνι, τον Μαχαιρά, το Χουμέρι, το Αρχοντικό και τον Γαλατά, εκεί συνομίλησε με κατοίκους, οι οποίοι δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και παλεύουν ώστε να μην «διαλυθούν», όπως χαρακτηριστικά λένε, τα χωριά τους.

Δεκαπέντε είναι οι πληγέντες που κοιμούνται στο Πολύκεντρο Ινίου, όπως και δύο αδελφές Μαρία και Φωτεινή, οι οποίες νιώθουν σαν ζωντανές - νεκρές. «Αισθάνομαι στα 70 μου χρόνια σαν να έχει τελειώσει κάτι, σαν να έχει πεθάνει κάτι μέσα μου», λέει χαρακτηριστικά η μία κάτοικος. «Το μήνυμα είναι να μην ξεχαστούμε, όπως έχουν ξεχαστεί κάποιοι άλλοι», αναφέρουν.

Παράλληλα πολλοί είναι και οι κάτοικοι που εξακολουθούν να κοιμούνται σε σπίτια, που είτε κρίθηκαν κατεδαφιστέα, είτε επισκευάσιμα, την ίδια ώρα που δραματικά κυλά η καθημερινότητα σε πληγέντες που διαμένουν σε σκηνές, οι οποίοι με πόνο ψυχής διεκδικούν οικίσκους, αποζημιώσεις και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News