Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Διαμόρφωση υποδομών για την εγκατάσταση νέων οικίσκων

Ηράκλειο
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Διαμόρφωση υποδομών για την εγκατάσταση νέων οικίσκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο χωριό Σαμπάς, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης - Γίνονται προετοιμασίες για να τοποθετηθούν οικίσκοι στους οικισμούς Σαμπά, Ίνι και Χουμέρι

Τρεις εργολάβοι αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες στον οικισμό του Σαμπά, στο Ίνι αλλά και στο Χουμέρι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να διαμορφώσουν τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι που θα στεγάσουν τους κατοίκους οι οποίοι είδαν τους κόπους μια ζωής να γκρεμίζονται, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης βρέθηκε στο χωριό Σαμπάς όπου η καταστροφή των σπιτιών είναι σχεδόν ολοκληρωτική από το πέρασμα του Εγκέλαδου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργο Σταυρουλάκη, με την ιδιοκτήτρια που παραχωρεί το οικόπεδο έκτασης δύο στρεμμάτων περίπου για την εγκατάσταση των οικίσκων κ. Δέσποινα Περάκη, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος είδε τον χώρο στον Σαμπά, όπου σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν έξι μικροί οικίσκοι και επιπλέον άλλοι τέσσερις μεγαλύτεροι το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στέγασης των κατοίκων.

Αντίστοιχα στο Ίνι, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν δέκα οικίσκοι και στο Χουμέρι που επίσης υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό, άλλοι επτά.

«Υπάρχουν ελάχιστα σπίτια που έχουν κριθεί κατάλληλα για να κατοικηθούν σε αυτά τα χωριά και ο δήμος προχωράει σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι αυτών των περιοχών, να μπορέσουν να επανέλθουν σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα. Η ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί και με άλλους οικισμούς του δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης, μετά την επίσκεψη του στα παραπάνω χωριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News