Κυκλοφοριακό: Ιδού ο καθημερινός Γολγοθάς των οδηγών στο Ηράκλειο (βίντεο-drone)

Κρήτη
Κυκλοφοριακό: Ιδού ο καθημερινός Γολγοθάς των οδηγών στο Ηράκλειο (βίντεο-drone)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αγώνα αντοχής έχουν μετατραπεί οι καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη του Ηρακλείου, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής οπότε η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι αφόρητη – Ποιες λύσεις προτείνονται

Εφιαλτική κατάσταση το κυκλοφοριακό στο Ηράκλειο. Τα εναέρια πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος σε μια πόλη που είναι όμηρος των τροχοφόρων. Στις εικόνες από drone που παρουσιάστηκαν στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Ώρα Αιχμής» αποτυπώθηκε η τραγική κατάσταση στη παραλιακή λεωφόρο (συμβολή με Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Γιαμαλάκη).

Στο βίντεο που ακολουθεί, το εκτενές ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» και του δημοσιογράφου, Μάνου Δασκαλάκη:

Στις εναέριες λήψεις παρουσιάστηκε η εικόνα στο Γιόφυρο, με το πρόβλημα να έχει μετατοπιστεί στους κόμβους εισόδου και εξόδου με τα αυτοκίνητα να περιμένουν επί της εθνικής οδού για να μπουν στη πόλη.

Λίγο παραπάνω, σοκ προκαλούν τα εναέρια πλάνα από την όδο Χριστομιχάλη Ξυλούρη και τoν Άι Γιάννη Χωστό όπου τα αυτοκίνητα συνωστίζονται σε ένα πλέγμα δρόμων χωρίς κυκλοφοριακή υποδομή και σήμανση με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή που γίνεται ένας μαρτυρικός κυκλοφοριακός Γολγοθάς.

Εκεί χρειάζεται επειγόντος μια ουσιαστική κυκλοφοριακή μελέτη μιας και όπως αποτυπώθηκε, ίσως να είναι και το πιο δύσκολο σημείο στη πόλη του Ηρακλείου με την αναμονή μέσα στο αυτοκίνητο να ξεπερνά ακόμα και τα 40 λεπτά.

Ήδη μάλιστα υπάρχει συνεργασία του δήμου Ηρακλείου με την Τροχαία, η οποία καθημερινά έχει ξεκινήσει να ρυθμίζει τη κυκλοφορία στην περιοχή σε διαφορετικά σημεία. Μάλιστα, το σημείο είναι ένα από τα πιο δύσκολα της πόλης με τις εικόνες χάους να κάνουν τους οδηγούς να δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε ένα εφιαλτικό κυκλοφοριακό παζλ.

Δύσκολη η κατάσταση στις ώρες αιχμής και στη συμβολή της Κνωσού με την Παπαναστασίου, με την καλύτερη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών να μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του κομβικού σημείου της πόλης.

Μόνο στρες προκαλεί και η κατάσταση στη Λεωφόρο Ικάρου στη συμβολή με την Καζαντζίδη με το κυκλοφοριακό να χτυπά κόκκινο σε όλο το μήκος μέχρι και το αεροδρόμιο. Τραγική η κατάσταση σε ώρες αιχμής και στην οδό Μάχης Κρήτης, όπου εκεί ο στενός δρόμος σε συνδυασμό με την παράνομη στάθμευση, κάνουν το σημείο σχεδόν απροσπέλαστο, ενώ εκεί η κατάσταση χρήζει άμεσης κυκλοφοριακής μελέτης.

Όπως αποτυπώθηκε μέσα από το ρεπορτάζ της εκπομπής όλες αυτές οι εικόνες επηρεάζουν και καταλήγουν στο κυκλοφοριακό έμφραγμα της παραλιακής και της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News