Ηράκλειο: Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις τον Νοέμβριο – Τι ισχύει για τις Κυριακές

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις τον Νοέμβριο – Τι ισχύει για τις Κυριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες είναι οι ημερομηνίες κατά τις οποίες ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ηράκλειο και την Κρήτη, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο

Το ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων στο Ηράκλειο ξεκαθαρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, τονίζοντας πως με τον νέο νόμο, «οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και στο Ηράκλειο οι ημερομηνίες είναι 1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα, τονίζει πως για το Ηράκλειο και για όλη την Κρήτη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου δεν ισχύουν, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής, ενώ απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα.

«Όποια επιχείρηση επιθυμεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να προβεί σε 10ήμερο προσφορών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016 , το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έχει πλέον τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Έτσι για το Ηράκλειο ισχύουν οι παρακάτω ημερομηνίες:

1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα λοιπόν με τα παρακάτω δεν ισχύουν για το Ηράκλειο και για όλη την Κρήτη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής. Απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα.

Επισημαίνουμε ότι όποια επιχείρηση επιθυμεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να προβεί σε 10ήμερο προσφορών.

Black Friday 2021: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή των εκπτώσεων

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή γιορτή των εκπτώσεων ή αλλιώς Black Friday.

Στυς 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Black Friday ο θεσμός που προήλθε από το εξωτερικό είναι συνδεδεμένος με εικόνες καταναλωτικής φρενίτιδας.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε παλαιότερη δημοσίευσή της αναφερόταν στους κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια του Black Friday:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οργανώσουν μια λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς.
  • Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Πάντα απόδειξη για τα προϊόντα που αγοράζετε, σε περίπτωση που θελήσουν να το αλλάξουν.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News