Βαρδάκης: Στο ίδιο έργο θεατές, ένα μήνα μετά το φονικό σεισμό στο νομό Ηρακλείου

Ηράκλειο
Βαρδάκης: Στο ίδιο έργο θεατές, ένα μήνα μετά το φονικό σεισμό στο νομό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχει υπάρξει ακόμα, κάποια μέριμνα για τους εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι» επισήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Τις πληγείσες, από τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών Αστερουσίων και Βιάννου, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης διαπίστωσε ότι, σχεδόν ένα μήνα μετά τον σεισμό, βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή:

«Αυτά που αντικρίσαμε στις περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μας δημιουργούν απογοήτευση, αφού έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα του σεισμού, και τόσο η περιοχή, όσο και οι άνθρωποί της, είναι αφημένοι στην τύχη τους, από το κράτος.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα, κάποια μέριμνα για τους εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι, ούτε για τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν κανένα εισόδημα τη συγκεκριμένη στιγμή, για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους. Την ίδια στιγμή δεν έχουν έρθει ακόμα, όσοι οικίσκοι απαιτούνται για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των οικογενειών, των οποίων οι οικίες κρίθηκαν ακατάλληλες.

Παραμένει επίσης το μεγάλο πρόβλημα για αρκετά δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), παρά την έκδοση Κ.Υ.Α.

Ανησυχία υπάρχει και στη σχολική κοινότητα της περιοχής. Χαρακτηριστικά, οι μαθητές της Γ Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, με ανοιχτή επιστολή αιτούνται να επιστρέψουν άμεσα στην δια ζώσης διδασκαλία, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης, που πραγματοποιείται σε πρόχειρα καταλύματα, αυτοκίνητα ή οικίες με φθορές, ενώ πολλές οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν το κόστος του διαδικτύου (δεδομένα)!

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και εκκλήσεις, Δημάρχων και φορέων, οι διαδικασίες αργούν, με αποτέλεσμα κάτοικοι, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, μαθητές, να νιώθουν εγκατάλειψη και ανησυχία.

Το Επιτελικό Κράτος έχει επαναπαφθεί στην μεγαλειώδη πραγματικά αλληλεγγύη του κόσμου, που αδιάκοπα, μέχρι σήμερα προσφέρει παραπάνω από ότι μπορεί. Καμία οικονομική ενίσχυση των Δήμων για στέγαση και σίτιση και το χειρότερο κανένας προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα ο προβληματισμός των κατοίκων να είναι έντονος.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News