Ηράκλειο: Συμβολική κατάληψη από γονείς στο δημοτικό σχολείο Σκαλανίου – Τι έκριναν οι μηχανικοί για τις ρωγμές

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Συμβολική κατάληψη από γονείς στο δημοτικό σχολείο Σκαλανίου – Τι έκριναν οι μηχανικοί για τις ρωγμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Σκαλανίου

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν οι γονείς του δημοτικού σχολείου Σκαλανίου οι οποίοι ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν στη σχολική μονάδα. Το κτίριο είχε χαρακτηριστεί «κίτρινο» από τους μηχανικούς ωστόσο σύμφωνα με τους γονείς έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τους σεισμούς και έχει εμφανίσει ρωγμές.

Οι γονείς ανησυχώντας για την κατάσταση που επικρατεί πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου κατάληψη στο χώρο. Μηχανικοί που επισκέφθηκαν το σχολείο έκριναν ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα μαθήματα και  ότι πρέπει να γίνει επανέλεγχος. Το πιθανότερο είναι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης και άγνωστο παραμένει η χρονική διάρκεια αναστολής των μαθημάτων, δια ζώσης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Σκαλανίου απευθυνόμενο στους γονείς είχε επισημάνει τα εξής:

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, έπειτα από την αυτοψία που έκανε κλιμάκιο μηχανικών του ΚΤΥΠ στο Δημοτικό σχολείο Σκαλανίου, το σχολείο κατατάχθηκε στην κατηγορία 2 (λειτουργικό, αλλά χρήζει επισκευών) και σαν συνέπεια, δεν χρησιμοποιείται μια αίθουσα η οποία δείχνει να έχει την μεγαλύτερη ζημιά.

Μέσα σε 15 μέρες και έπειτα από έντονη σεισμική ακολουθία, η διευθύντρια του σχολείου έχει στείλει στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου αρκετές επιστολές για να διεκδικήσει άμεση επιδιόρθωση των όποιων ζημιών. Στις επιστολές, υπογραμμίζεται, πόσο δύσκολο είναι να γίνεται μάθημα σε μια αίθουσα 55 τμ, με 2 διαφορετικές τάξεις!

Την Τετάρτη 20/10 ήρθαν 2 μηχανικοί από τον Δήμο μονάχα για να μετρήσουν και να κάνουν νέα αποτύπωση του κτιρίου. Δεν στάθηκαν καθόλου στις απαραίτητες επισκευές.

Ως εκ τούτου, την Πέμπτη 21/10 έγινε συνάντηση των φορέων του χωριού (Κοινότητα, Σύλλογος Γονέων και Πολιτιστικός Σύλλογος) και αποφασίστηκαν τα εξής: κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της κοινότητας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών, είχαμε προφορική βεβαίωση ότι την Παρασκευή 22/10 θα είναι στο Δημοτικό μηχανικός της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δεν έρθει μηχανικός, τότε προχωράμε σε κινητοποίηση και συγκεκριμένα σε συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου την Δευτέρα στις 7:45 το πρωί. Καλείστε όλοι, όσοι έχετε την δυνατότητα, να συμμετέχετε και να δώσετε το στίγμα ότι και το Δημοτικό σχολείο Σκαλανίου ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου και οφείλουν να κρατάνε τα παιδιά μας ασφαλή!!

Ο εμπαιγμός από την Τεχνική υπηρεσία πρέπει να σταματήσει και το Δημοτικό σχολείο Σκαλανίου να επιδιορθωθεί άμεσα, ώστε να ομαλοποιηθεί η διδασκαλία των παιδιών και να είναι ασφαλή».

φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News