Αρκαλοχώρι: Οι σεισμόπληκτοι μαθητές ζητούν, με επιστολή, την επιστροφή τους στις αίθουσες

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Οι σεισμόπληκτοι μαθητές ζητούν, με επιστολή, την επιστροφή τους στις αίθουσες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια ανοιχτή επιστολή αποφάσισαν οι μαθητές να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη εκπαιδευτικής στέγασης στο Αρκαλοχώρι

Στην αρχή ήταν η καραντίνα που έφερε η πανδημία, αργότερα ήρθε ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου, με την έντονη σεισμική δραστηριότητα να βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, οι οποίοι παλεύουν για την μάθηση δίπλα στα «λαβωμένα» σχολεία του Αρκαλοχωρίου.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση», αναφέρει ο κ Γεώργιος Φυτάκης, γονέας μαθητή στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Με μια ανοιχτή επιστολή αποφάσισαν οι σεισμόπληκτοι μαθητές να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη εκπαιδευτικής στέγασης στο Αρκαλοχώρι.

Με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο λόγω των προσωρινών συνθηκών διαβίωσης τους.

Την ιδία ώρα 50 αίθουσες διδασκαλίας αναμένεται συνολικά να φτάσουν στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ καθημερινά καταφθάνουν τρεις με τέσσερις και ήδη έχουν τοποθετηθεί οι πρώτες 30 και την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, αναμένεται να εγκατασταθούν στους οικίσκους οι πρώτοι σεισμόπληκτοι.

Επισημαίνεται πως έτοιμοι για να υποδεχθούν πληγέντες της περιοχής είναι 26 οικίσκοι στο Αρκαλοχώρι και 8 στην Βόνη, ενώ συνολικά αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή 90 ακόμη από το κράτος και άλλοι 50 από δωρεές ιδιωτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News