Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Εξαθλιωμένα και αποστεωμένα ζώα στις πληγείσες περιοχές (βίντεο)

Ηράκλειο
Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Εξαθλιωμένα και αποστεωμένα ζώα στις πληγείσες περιοχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζώα κακοποιημένα, αποστεωμένα, άρρωστα και εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους εντοπίζουν εθελοντές στις πληγείσες από το  σεισμό περιοχές των Δήμων Μινώα και Αρχανών - Οι προσπάθειες για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των τοπικών δήμων για την περισυλλογή και περίθαλψή τους όμως πέφτουν στο κενό

Στη σκιά της σκληρής δοκιμασίας που περνούν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών, αποκαλύπτεται η διαχρονική έλλειψη μέριμνας για την περίθαλψη αδέσποτων ακόμη και δεσποζόντων ζώων που κυκλοφορούν στα ερείπια του σεισμού άρρωστα και πεινασμένα.

Η περιπέτεια του γιγαντόσωμου σκυλιού που έμεινε πέντε ημέρες καταπλακωμένο από τα συντρίμμια στάβλου ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Εθελοντές που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, βρίσκονται μπροστά σε τραγικές εικόνες με άρρωστα, αποστεωμένα και αδύναμα ζώα να παραμένουν στα ερείπια των κατεστραμμένων χωριών της ενδοχώρας.

Οι εκκλήσεις των φιλοζωικών Σωματείων προς τους αρμόδιους δήμους ώστε να μεριμνήσουν έστω για τη στοιχειώδη περίθαλψη και σίτιση τους, έπεσαν στο κενό.

Διαβάστε επίσης

Ζώα συντροφιάς: Τι προβλέπει ο νέος νόμος - Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών

Σύμβολα της προσπάθειας των εθελοντών που ανέλαβαν το βάρος της ευθύνης για τη διάσωση άρρωστων, τραυματισμένων και σε κίνδυνο ζώων, εκτός από τον κακοποιημένο Άρη που βρέθηκε με τροχισμένα όλα του τα δόντια, έγιναν δυο σκυλίτσες που πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν στη ζωή τα νεογέννητα κουταβάκια τους.

Η εικόνα της «θλιμμένης» αποστεωμένης σκυλίτσας που έμεινε μόνη στα χαλάσματα ερειπωμένου χωριού, έκανε το γύρο της Ελλάδας. Λίγο πριν μεταφερθεί σε κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες, η Ηρωική σκυλίτσα οδήγησε τους εθελοντές στα νεογέννητα κουτάβια της, που σώθηκαν από θαύμα.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Περίπου 5.000 αδέσποτα ζώα στους δρόμους της πόλης - Οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα

Μία ακόμη σκυλίτσα βρέθηκε στην αυλή μισογκρεμισμένου σπιτιού σε χωριό του Δήμου Αρχανών, προσπαθώντας για μέρες, να κρατήσει τα μωρά της ζωντανά. Εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Σείριος» ανέλαβαν τη φροντίδα της σκυλίτσας, των νεογέννητων αλλά και ενός ακόμη κουταβιού που άγνωστοι εγκατέλειψαν στο ίδιο σημείο, με την εξίσου ηρωική σκυλίτσα να το υιοθετεί και να το προστατεύει.

Διαβάστε επίσης

Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα

Όπως επισημαίνουν εθελοντές και μέλη των φιλοζωικών σωματείων που προσπαθούν να αφυπνίσουν τους δήμους της ενδοχώρα, δεκάδες άρρωστα και υποσιτισμένα ζώα παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News