Μεσσαρά: Άστεγοι οι 30 μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (βίντεο)

Ηράκλειο
Μεσσαρά: Άστεγοι οι 30 μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστεγοι παραμένουν εδώ και τρεις εβδομάδες 30 μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου, καθώς το σχολείο παρουσίασε ρωγμές και προβλήματα από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό

Αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των γονέων μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, 27 Σεπτεμβρίου, δεν έχει δρομολογηθεί λύση για τη φιλοξενία των παιδιών σε ασφαλείς χώρους.

Πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα καθώς πρόκειται για παιδιά με πολυαναπηρία, με τον Δήμαρχο Φαιστού να αναζητά λύσεις προκειμένου τα παιδιά με ειδικής ικανότητες να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.

Την ώρα που το κτίριο του σχολείου παρουσιάζει ρωγμές στους τοίχους, ενώ παράλληλα επιδεινώθηκαν τα προβλήματα στην οροφή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, η  τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, όαπως τονίζει σε δηλώσεις της η διευθύντρια του σχολείου.

Σημειώνεται πως αίτημα προς το υπουργείο υποδομών για την εξασφάλιση 6 ειδικών αιθουσών για την φιλοξενία των παιδιών με ειδικές ικανότητες, κατέθεσε ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος παράλληλα θα επισπεύσει και τις διαδικασίες για την επισκευή του σχολείου.

Την ίδια ώρα, μεγάλες ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και όχι μόνο προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, με τον δήμαρχο να ζητά από τα αρμόδια υπουργεία έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News