Κλειστές οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

Κρήτη
Κλειστές οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία των παραγωγών λαϊκών αγορών για τις επερχόμενες αλλαγές

Νέα συγκέντρωση των παραγωγών της χώρας τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, καθώς υποστηρίζουν ότι οι επερχόμενες αλλαγές μετατρέπουν τις λαϊκές σε εμπορικές, ευνοώντας όλους όσους πωλούν εισαγόμενα προϊόντα. Μάλιστα κλειστές θα μείνουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου.

«Δεν μπορείς να είσαι συνεχώς στη λαϊκή, πρέπει και να καλλιεργήσεις. Υπάρχουν τα εποχικά προϊόντα. Το να στέλνεις κάθε πρωί ενημέρωση στο Υπουργείο για το τι ποσότητα θα πουλήσεις είναι ανεφάρμοστο. Να ζητά να πουλήσεις το 50% της ποσότητας βάσει της δήλωσής σου στο ΟΕΣΔΕ, είναι μακριά από την πραγματικότητα καθώς καιρικές συνθήκες, αρρώστιες των φυτών κι άλλες συνθήκες επηρεάζουν πάντα την παραγωγή σου» ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος των παραγωγών στο Ηράκλειο Παντελής Παπαδάκης. 

Πρόκειται για βελτιωτικές οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές δηλώνει από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, που δεν θίγουν τον πυρήνα της, αλλά κάνουν περισσότερο λειτουργικό το νέο πλαίσιο.  «Το υπουργείο δεν θέλει να πλήξει κανέναν. Θέλει κανόνες διαφάνειας στις λαϊκές αγορές», σημείωσε και καθησύχασε παραγωγούς κι εμπόρους ότι το νέο πλαίσιο θα λειτουργήσει για την πρόοδο και των ιδίων και των καταναλωτών.   

«Θέλω, φεύγοντας από το υπουργείο αυτό, να αφήσω λαϊκές αγορές που λειτουργούν με διαφάνεια, με πρόοδο, με ισοτιμία παραγωγών και εμπόρων», είπε. «Εγώ έχω κουβαλήσει βιβλία, έχω στήσει πάγκο, έχω ξεστήσει πάγκο, έχω περιμένει να κάνω σεφτέ, έχω περιμένει να μου φέρουν ένα προϊόν για να μην χάσω τον πελάτη. Άρα, είναι άδικο να μου λέτε ότι δεν έχω τις κοινωνικές αναφορές για να κατανοήσω το ζήτημα των λαϊκών αγορών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.   

φωτογραφία pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News