Ηράκλειο: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι αύριο Παρασκευή - Τι ισχύει από Δευτέρα

Κρήτη
Ηράκλειο: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι αύριο Παρασκευή - Τι ισχύει από Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τον σημερινό σεισμό στην Κρήτη, όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Ηρακλείου και Γόρτυνας, θα παραμείνουν κλειστές, σήμερα Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου

Την αναστολή λειτουργίας για σήμερα Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, όλων των σχολικών μονάδων των Δήμων Ηρακλείου και Γόρτυνας, έπειτα από την νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ, γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, «στην αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου για το υπόλοιπο της ημέρας (Πέμπτη 21/10) προχώρησε η Αντιδημαρχία Παιδείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους».

Κλειστά θα παραμείνουν για το υπόλοιπο του σχολικού προγράμματος τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ολοήμερα τμήματα σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής ακολουθίας, στο Μαλεβίζι.

«Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου για το υπόλοιπο του υπόλοιπου σχολικού προγράμματος τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ολοήμερα τμήματα, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής ακολουθίας.

Η απόφαση αφορά επίσης Δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και τα ΚΔΑΠ».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες γίνονται αισθητές πολλές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή, γεγονός που θορύβησε τους γονείς. Η απόφαση ελήφθη, όπως επισημαίνεται για προληπτικούς λόγους.

Προηγήθηκε σχετική ανακοίνωση για τη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών του Δήμου Γόρτυνας, για λόγους ασφαλείας, με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη. Η απόφαση αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Γόρτυνας και έχει προληπτικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη.

Για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων της ΠΕ Ηρακλείου, από την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, την απόφαση θα γνωστοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, όπως άλλωστε προβλέπει ο ν. αρ.4 79/2017. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μπορεί να διακοπούν μέχρι 15 εργάσιμες ημέρες για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή του οικείου Αντιπεριφερειάρχη αν πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στην ίδια περιφερειακή ενότητα. Η διακοπή μαθημάτων όμως πέραν των 15 εργάσιμων ημερών είναι δυνατή μόνο με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και για τις αιτίες της προηγούμενης παραγράφου.

Αναλυτικά τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

 -Νηπιαγωγείο Τεφελίου

 -Γυμνάσιο Τεφελίου

Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Αρχανών – Αστερουσίων θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας έως και την Παρασκευή 22-10-2021.

Στο Δήμο Ηρακλείου

 -4ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

 -69ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Ηρακλείου θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας έως και την Παρασκευή 22-10-2021.

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

 -Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου

 -Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου

 -Γυμνάσιο Καστελλίου

 -Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου

 -1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου

 -Γενικό Λύκειο Καστελλίου

Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Μινώα Πεδιάδος θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας έως και την Παρασκευή 22-10-2021.

Στο Δήμο Φαιστού

 -Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών

 -Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου

 -ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου

Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Φαιστού θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας έως και την Παρασκευή 22-10-2021.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News