Ηράκλειο: Μαθητές νηπιαγωγείου στέλνουν μήνυμα αγάπης προς το Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Ηράκλειο: Μαθητές νηπιαγωγείου στέλνουν μήνυμα αγάπης προς το Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπαιδευτικός του 28ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου, Ζαμπή Αλαζανάκη, παρουσιάζει στη ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» μία εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη δράση των μικρών παιδιών προς τους πληγέντες στις σεισμόπληκτες περιοχές

O ξαφνικός και τραγικός σεισμός στο Αρκαλοχώρι που έπληξε δραματικά τις περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, δημιούργησε ένα τεράστιο «τσουνάμι» αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους, από την Κρήτη αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.

Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και αποκλειστικά χρωματιστό, οι μικροί φίλοι από το 28ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, θέλησαν να στείλουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα προς το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και κυρίως προς τους συμμαθητές τους στις πληγείσες περιοχές.

Ένα πανέμορφο μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα από ζωγραφιές και σχέδια όπως πολύ ζωντανά τονίζει και η εκπαιδευτικός, Ζαμπή Αλαζανάκη. Η ίδια προσθέτει ότι είναι μαγικό που σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, τα παιδιά συσπειρώθηκαν, έγιναν μία ομάδα και δημιούργησαν μέσα από κάθε λογής χρώματα μία τεράστια αγκαλιά για τους πληγέντες του σεισμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 28ο νηπιαγωγείο, λόγω της κινητικότητας και της πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών του συμμετέχει σε πολλά προγράμματα, μεταφέροντας στα παιδιά ένα πραγματικό εκπαιδευτικό βίωμα. Η κ. Αλαζανάκη αναφέρει ότι «στόχος μας είναι να μεταδώσουμε στους μικρούς μαθητές ότι γεμίζουμε τον κόσμο με αυτά που δίνουμε, με αυτά που χαρίζουμε».

Όπως λοιπόν η Ελλάδα μπήκε κάτω από μία ομπρέλα, χαρίζοντας στους σεισμόπληκτους καθετί που είχαν ανάγκη, μένοντας δίπλα τους και στέλνοντας τους δύναμη και αγάπη έτσι και οι μαθητές του 28ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου με μία απόλυτα προσωπική κίνηση, έστειλαν στο κόσμο το Αρκαλοχωρίου και στους αγαπημένους συμμαθητές τους ένα δώρο που είναι συνώνυμο της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, και της αμέριστης αγάπης.

Δείτε το σχετικό βίντεο και ρεπορτάζ στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News