«Έγδυναν» σπίτια χωρίς έλεος δύο Γεωργιανοί στο Ηράκλειο - «Χτυπούσαν» σε αργίες και γιορτές

Ηράκλειο
«Έγδυναν» σπίτια χωρίς έλεος δύο Γεωργιανοί στο Ηράκλειο - «Χτυπούσαν» σε αργίες και γιορτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα τέσσερις υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων εξιχνίασαν οι διωκτικές Αρχές στου Ηρακλείου, παρακολουθώντας τη δράση δύο Γεωργιανών, οι οποίοι είχαν «ρημάξει» δεκάδες διαμερίσματα στην περιοχή του Μασταμπά, αρπάζοντας κοσμήματα αξίας άνω των 260 χιλιάδων ευρώ και 82 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά

Είναι οι μετρ των διαρρήξεων, ανοίγοντας στο λεπτό ακόμη και βαριά θωρακισμένες πόρτες. Ήταν επιλεκτικοί, χτυπώντας συστηματικά στη περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου. Ήταν και μεθοδικοί επιλέγοντας να χτυπήσουν αργίες και ιδίως γύρω από το 15Αύγουστο γνωρίζοντας πως οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έλειπαν για διακοπές.

Όμως δεν ήταν αλάθητοι, και έπεσαν στα δίχτυα της ασφάλειας Ηρακλείου η οποία τους συνδέει πλέον με 34 διαρρήξεις και έξι απόπειρες  με λεία που ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Το γεγονός ότι επέλεγαν να χτυπούν αργίες και ιδίως γύρω από το 15Αυγουστο όπως έκαναν τα τρία τελευταία χρόνια αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο έσπαγαν τις κλειδαριές, πρόδωσε τους δυο Γεωργιανούς  οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για σωρεία κλοπών. 

Διαβάστε επίσης

Η διάρρηξη «αποκάλυψε»... 10 ακόμα κλοπές

Οι «χρυσοδάκτυλοι» Γεωργιανοί είχαν εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο για την  περιοχή όπως περιγράφουν γείτονες και θύματα της σπείρας στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV. Σε γειτονιά του Μασταμπά δεν υπάρχει πολυκατοικία που να μην βρέθηκε στο στόχαστρο της συγκεκριμένης σπείρας είτε άλλων διαρρηκτών. Η περιπέτεια της κυρίας Ανδριανής, που ξύπνησε και βρήκε άδειο το φτωχικό της σπίτι, είναι απόλυτα χαρακτηριστική.

Στο διάστημα της πανδημίας ο περιορισμός των μετακινήσεων, μπλόκαρε τις ληστρικές επιδρομές που παρατηρούνται συχνά με σπείρες που έρχονται στο νησί και γίνονται καπνός πριν γίνει αντιληπτή η δράση τους. Η μείωση των κλοπών διαρρήξεων στο διάστημα αυτό άγγιξε το 30 %.με  20 -25 κρούσματα να καταγράφονται κάθε εβδομάδα. Με την απελευθέρωση των μετακινήσεων η μικροεγκληματικότητα επανέρχεται ακάθεκτη. Μόνο στην περιοχή του Ηρακλείου αναφέρονται σε εβδομαδιαία βάση περισσότερες από 40 κλοπές και διαρρήξεις 

Στη λεία των Γεωργιανών που δεν έχουν συλληφθεί, συγκαταλέγονται  κοσμήματα, χρυσές λίρες αξίας 265.630ευρώ, 82 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα, από τα οποία δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα στην κατοχή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News