Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επιδρομή από κατσαρίδες στον Πόρο και τις Πατέλες (βίντεο)

Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα έζησαν, όπως περιγράφουν, κάτοικοι περιμετρικά των οδών στον Πόρο και Πατέλες, καθώς από τα ανοιχτά φρεάτια της ΔΕΥΑΗ, στο πλαίσιο έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη ξεχύθηκαν… δεκάδες κατσαρίδες

Έντομα υψηλού κινδύνου για την δημόσια υγεία, εμφανίστηκαν κατά δεκάδες σε Πόρο και Πατέλες, όταν άνοιξαν φρεάτια της ΔΕΥΑΗ για τις ανάγκες έργου υποδομής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα ανοιχτά φρεάτια έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε εστία μόλυνσης, αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς ανησυχούν ακόμη και για την υγεία τους. Το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, μάλιστα, προσπαθούσαν μόνοι τους να περιορίσουν το πρόβλημα, με εντομοκτόνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, μία ολόκληρη γειτονιά παραδόθηκε στην εικόνα της μαζικής εξόδου των εντόμων. Κάποιοι έντρομοι στη θέα τους παρακολουθούσαν από απόσταση, την ίδια ώρα που οι πιο τολμηροί και αποφασισμένοι επιχειρούσαν με τα εντομοκτόνα ανά χείρας για, να καταπολεμήσουν τις κατσαρίδες πριν αυτές εισβάλλουν σε αυλές, σπίτια και επιχειρήσεις.

«Έσπασε η αποχέτευση και οι κατσαρίδες βγήκαν μιλιούνια», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και προσθέτει «είμαστε με τα εντομοκτόνα στο χέρι, για να μην μπουν μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα, το μόνο που μας είπαν οι υπεύθυνοι είναι ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν ανοίξει τα φρεάτια, ώστε να ψεκάσει εταιρεία απεντόμωσης». 

(Φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια