Παραλία Ψαρόλακος: Σώθηκε 50χρονος τουρίστας από βέβαιο πνιγμό

Ηράκλειο
Παραλία Ψαρόλακος: Σώθηκε 50χρονος τουρίστας από βέβαιο πνιγμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες λίγο έλειψαν να κοστίσουν την ζωή σε έναν 50χρονο Γερμανό τουρίστα, στην παραλία της Σταλίδας, Ψαρόλακο, το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η απογευματινή βουτιά στην παραλία της Σταλίδας, Ψαρόλακος, για έναν Γερμανό τουρίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου (στις 5:30 μ.μ.,), όταν ο ίδιος θέλησε να μπει στη θάλασσα - αψηφώντας την κόκκινη σημαία - κι ενώ φωτογραφιζόταν αμέριμνος, παρασύρθηκε από δυνατό κυμα, καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι 5 Μποφόρ.

Ο 50χρονος άμεσα ζήτησε βοήθεια και ο ναυαγοσώστης της Ομάδας «Ωκεανίς» που αντιλήφθηκε τον κίνδυνο, έσπευσε στο σημείο και με την βοήθεια τορπίλης, κατάφερε να τον ανασύρει στη στεριά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Λιμενικό́ Σώμα.

Σύμφωνα με τους ναυαγοσώστες της ομάδας «Ωκεανίς», «άπαντες λουόμενοι πρέπει να προσέχουν, είναι πολύ σημαντικό να μην αμελούμε την προσωπική μας ασφάλεια, καθώς η κόκκινη σημαία δηλώνει πάντα την επικινδυνότητα που επικρατεί στην θάλασσα και να ακούμε πάντα τις οδηγίες του ναυαγοσώστη, ο οποίος βρίσκεται εκεί για την δική μας ασφάλεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News