Φονικό μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Ισόβια σε πατέρα και γιο - Τι είχαν πει στις απολογίες τους

Κρήτη
Φονικό μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Ισόβια σε πατέρα και γιο - Τι είχαν πει στις απολογίες τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον 56χρονο άνδρα και τον 25χρονο γιο του, οι οποίοι ήταν «πρωταγωνιστές» της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε πέρυσι τον Δεκέμβριο το Ηράκλειο, με θύμα το άλλο παιδί της οικογένειας

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον 56χρονο άνδρα και τον 25χρονο γιο του, οι οποίοι ήταν "πρωταγωνιστές" της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε πέρυσι τον Δεκέμβριο το Ηράκλειο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τόσο τον πατέρα, όσο και τον αδερφό του 26χρονου νεαρού, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020 και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. 

Πατέρας και γιος είχαν συλληφθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο και παρέμεναν προσωρινά κρατούμενοι.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχους και τους δυο άνδρες για "ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία".

Η δίκη επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, τελικά αναβλήθηκε για χθες Τρίτη 19 Οκτωβρίου,  καθώς ο 25χρονος κατηγορούμενος είχε βγει «θετικός» σε τεστ covid-19 στο οποίο είχε υποβληθεί.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί ανήμερα των Χριστουγέννων (αλλά και της ονομαστικής εορτής του θύματος) του 2020.

Εκείνη την ημέρα, ο 26χρονος είχε δεχτεί μαχαιριές και διακομίστηκε τάχιστα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Δυστυχώς, ο νεαρός δεν τα κατάφερε και λίγα 24ωρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Πατέρας και γιος είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τις απολογίες τους.

Τι είχαν πει στις απολογίες

Η υπεράσπιση του φερόμενου παιδοκτόνου είχε κάνει τότε λόγο για ατύχημα, ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι ο 26χρονος εκλιπών κρατούσε μαχαίρι και πως ό,τι έγινε, έγινε πάνω στην πάλη.

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πλευρά του 56χρονου πατέρα, το θύμα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο 25χρονος αδερφός τού θύματος είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι δεν μπορεί να θυμηθεί πώς διαδραματίστηκε το τραγικό περιστατικό, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δέχτηκε χτύπημα από τον 26χρονο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News