Λιμάνι Ηρακλείου: Αλλαγές από σήμερα Τετάρτη για τους ταξιδιώτες – Τι σχεδιάζει ο ΟΛΗ

Κρήτη
Λιμάνι Ηρακλείου: Αλλαγές από σήμερα Τετάρτη για τους ταξιδιώτες – Τι σχεδιάζει ο ΟΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν υπάρξει πρόβλημα θα ξανά ανοίξει η πόρτα του λιμανιού σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ

Μέσω του επιβατικού σταθμού θα περάσει υποχρεωτικά σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου η επιβίβαση των ταξιδιωτών στα πλοία της γραμμής. 

Συγκεκριμένα όσοι επιβάτες φτάσουν στο λιμάνι για να ταξιδέψουν, θα επιβιβάζονται από την είσοδο του λιμανιού σε μικρά λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν μέχρι τον επιβατικό σταθμό, εκτός κι αν το εισιτήριο τους περιλαμβάνει και το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους. Στη συνέχεια με λεωφορείο θα γίνεται και η μεταφορά τους στα πλοία.

Πρόκειται για μέτρο που θα πρέπει να εφαρμοστεί από την 1η του Νοέμβρη όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΛΗ, Ιωάννης Βαρδαβάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη σήμερα θα λειτουργήσει πιλοτικά ώστε να καταγραφούν οι όποιες αδυναμίες του.

Ο κ. Βαρδαβάς επιβεβαιώνει τους επιβάτες όπως και τους επαγγελματίες οδηγούς ότι εάν διαπιστωθεί μποτιλιάρισμα στην παραλιακή λεωφόρο άμεσα το λιμάνι θα επανέλθει στην πρότερη λειτουργία του, καθώς η είσοδος στο χώρο του λιμανιού θα απαγορευτεί και αποβίβαση του κόσμου από τα ΙΧ αυτοκίνητα θα γίνετε επί της παραλιακής.

Στις σκέψεις του ΟΛΗ αλλά σε δεύτερο χρόνο η δυνατότητα δημιουργίας μίας ακόμα πύλης στο λιμάνι ώστε να χρησιμοποιηθούν ως είσοδος και έξοδος.

Σε ανακοίνωση του ΟΛΗ αναφέρεται: «Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου με την εταιρία ασφάλειας ICTS η οποία έχει αναλάβει το έργο φύλαξης του λιμένος Ηράκλειου, θα προβεί πιλοτικά στον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους μέσα από τις εγκαταστάσεις του Επιβατικού Σταθμού και θα ελεγχθούν με μηχανικά μέσα /μαγνητικές πύλες και σαρωτές αποσκευών X- RAY μηχανήματα οι επιβάτες και οι αποσκευές τους που ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής στον λιμένα του Πειραιά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Λεωφορεία στην είσοδο του λιμένος καθώς και εσωτερικά του λιμένος για να μεταφέρουν το επιβατικό κοινό και τις αποσκευές τους στον Σταθμό Επιβατών και μετά από τον έλεγχο θα μεταφέρονται έμπροσθεν των πλοίων που θα ταξιδέψουν με την επισήμανση ότι οι επιβάτες να έχουν μαζί τους τα εισιτήρια και την αστυνομική τους ταυτότητα». 

(φωτογραφία: shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News