Ηράκλειο: Ποινή 35 μηνών στον επιχειρηματία που πέταξε κροτίδα σε απορριμματοφόρο

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Ποινή 35 μηνών στον επιχειρηματία που πέταξε κροτίδα σε απορριμματοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών, ωστόσο, η ποινή του ανεστάλη επί τριετία

«Καμπάνα» 2 ετών και 11 μηνών επιφύλασσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε έναν ντόπιο επιχειρηματία, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Κυριακής φέρεται να πέταξε κροτίδα σε απορριμματοφόρο του δήμου Ηρακλείου.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί προχθές το βράδυ και παρέμενε κρατούμενος: Σήμερα δικάστηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, για απειλή κατά συρροή και για οπλοφορία.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών, ωστόσο, η ποινή του ανεστάλη επί τριετία, ενώ σημειώνεται ότι στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Καταγγελία εργαζομένων για επίθεση με κροτίδα σε απορριμματοφόρο

Ας σημειωθεί ότι το συμβάν «αποτυπώθηκε» από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, με την Έδρα να παρακολουθεί το επίμαχο βίντεο και να έχει πλήρη αντίληψη του τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη «ΝΚ» και το neakriti.gr, η συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, δικηγόρος κ. Ελπίδα Μανουρά, η έφεση του πελάτη της είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα κι έτσι ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στους επόμενους μήνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να «επιστρέψει» στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικής πράξης από τον επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής, ο τελευταίος υπέβαλε μήνυση στον οδηγό του απορριμματοφόρου. Έτσι και ο ίδιος ο οδηγός βρέθηκε κατηγορούμενος.

Η υπόθεσή του εκδικάστηκε και αυτή σήμερα από το ίδιο δικαστήριο (Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο), το οποίο έκρινε αθώο τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος είχε ως συνήγορο την δικηγόρο κ. Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη.

«Δεν είναι τραμπούκος»

Σε δηλώσεις της στη «Νέα Κρήτη» και το neakriti.gr, η δικηγόρος του επιχειρηματία, Ελπίδα Μανουρά εξέφρασε την «ειλικρινή μεταμέλεια» του πελάτη της.

«Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μεταμέλεια του πελάτη μου και τη συγγνώμη του τόσο προς το πρόσωπο του οδηγού του απορριμματοφόρου, όσο και προς τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας Καθαριότητας» ανέφερε αρχικά η κ. Μανουρά.

Η δικηγόρος πρόσθεσε, πάντως, ότι «στο Εφετείο θα υπάρξει αποσαφήνιση όλων των υπόλοιπων περιστατικών με βάση και το ιατρικό ιστορικό του εντολέα μου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι η περίπτωση του ατόμου που έχουμε στο μυαλό μας ως τραμπούκος απέναντι στο δημόσιο υπάλληλο. Ήταν ένα άτυχο περιστατικό, για αυτό και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News