Μεσαρά: Απολογείται ο Κρητικός που προκάλεσε εμπρησμό στο ρακοκάζανό του

Ηράκλειο
Μεσαρά: Απολογείται ο Κρητικός που προκάλεσε εμπρησμό στο ρακοκάζανό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογείται αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ο Κρητικός που κατηγορείται ότι προκάλεσε εμπρησμό στο ρακοκάζανό του

Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, αναμένεται να απολογηθεί ένας Κρητικός επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε ο ίδιος την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το οινοποιείο - ρακοκάζανο που διατηρούσε σε περιοχή της Μεσαράς, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικές ημέρες η "Νέα Κρήτη" και το neakriti.gr, σε βάρος του εν λόγω άνδρα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για «εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο».

Ο επιχειρηματίας είχε μεταβεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στα δικαστήρια, όπου παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη και φωτιά «ισοπέδωσαν» ρακοκάζανο στη Μεσαρά

Το χρονικό

Το επίμαχο περιστατικό το οποίο είχε αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2018.

Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων από το χωριό όπου βρισκόταν το οινοποιείο-ρακοκάζανο.

Όπως είχαν αναφέρει τότε στην ΚΡΗΤΗ TV και τη «Νέα Κρήτη» ντόπιοι, από την έκρηξη προκλήθηκε ωστικό κύμα και ακολούθησε πυρκαγιά.

«Ήρθε πρώτα ένα δυνατό κύμα αέρα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια μας. Με το «μπαμ» που έγινε τραντάχτηκαν τα πάντα. Τα παράθυρα άνοιξαν. Πολλές πόρτες έσπασαν» είχαν δηλώσει τότε κάτοικοι του χωριού.

Όπως είχε αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ TV ο – τότε - δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης, που τράνταξε το δικό του και άλλα σπίτια στις Μοίρες. 

Επί τόπου είχαν σπεύσει έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες.

Χάρη στην τάχιστη επέμβασή τους, η φωτιά δεν επεκτάθηκε εκτός των εγκαταστάσεων του οινοποιείου-ρακοκάζανου. Περίπου 4 ώρες μετά, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Ωστόσο, με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας αναδείχθηκε το μέγεθος της καταστροφής, αφού το οινοποιείο είχε «ισοπεδωθεί». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News