Δήμος Γόρτυνας: Άνοιξε το arogi.gov.gr για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

Κρήτη
Δήμος Γόρτυνας: Άνοιξε το arogi.gov.gr για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους σεισμόπληκτους οικισμών της Δ.Ε. Κόφινα

Την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικίες ή οι επιχειρήσεις τους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και την μετέπειτα σεισμική δραστηριότητα έχουν, πλέον, οι σεισμόπληκτοι της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν να διεκδικήσουν:

-οικονομική ενίσχυση/ αποζημίωση

-απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

-επιδότηση προσωρινής στέγασης

Για την υποβολή αίτησης απαιτούνται:

-κωδικοί TAXISNET

-στοιχεία για το κτίριο που έχει υποστεί ζημιές (διεύθυνση, χρήση κλπ.)

-αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (iban)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς η ένταξη στην πλατφόρμα https://arogi.gov.gr των περιοχών που έχουν πληγεί από την σεισμική δραστηριότητα πραγματοποιείται σταδιακά, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση της συμπληρωματικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να «ξεκλειδώσει» η πλατφόρμα και για τους σεισμόπληκτους οικισμών της Δ.Ε. Κόφινα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γόρτυνας έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και οι Δ.Ε. Γόρτυνας και Ρούβα, για το οποίο υπάρχει και η θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκη, προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασ. Παπαγεωργίου και αναμένεται η σχετική απόφαση.

→Διαβάστε ακόμη Νέα ΚΥΑ: Όλοι οι οικισμοί του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο arogi.gov.gr - Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News