Ηράκλειο: Μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο για τους σεισμόπληκτους

Κρήτη
Ηράκλειο: Μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο για τους σεισμόπληκτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε δίπλα σας», αναφέρουν ομογενείς από Αυστραλία και Ισπανία

Το δικά τους μηνύματα συμπαράστασης και αισιοδοξίας θέλησαν να στείλουν μέσα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» προς τους ανθρώπους της Κρήτης που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, συμπατριώτες τους από την Αυστραλία - Ν. Ζηλανδία, την Ισπανία καθώς και τον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας, Μανώλης Τσουρδαλάκης αναφέρει: «Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στην Κρήτη και ειδικά στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά που επλήγησαν από τους σεισμούς και είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας». Τονίζει επίσης πως η κρητική ομοσπονδία Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας πήρε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης.

Με τη σειρά του ο κ. Μανώλης Γιαλιτάκης, κάτοικος Μαδρίτης με καταγωγή από την Κρήτη, στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης, ενώ συγκινητική είναι και η αγάπη που δείχνουν στους σεισμοπαθείς άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, όπως ο Νίκος Χαρχάλης από τη Νέα Βύσσα Έβρου, ο οποιός στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας ότι «όλα θα πάνε καλά».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, πολλοί άνθρωποι που επλήγησαν, συνεχίζουν να μένουν μακριά από τα σπίτια τους, κάποιοι πιστοί στην επιλογή των σκηνών ως προσωρινό τους καταφύγιο, άλλοι σε διάφορους κλειστούς χώρους της περιοχής.

Μία υποτυπώδη ιδιωτικότητα φαίνεται ότι προτιμούν τα μόλις 35 άτομα που συνεχίζουν και διαβιούν στις σκηνές στον προαύλιο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Επιπλέον, 66 πληγέντες έχουν βρει στέγη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αρκαλοχωρίου και 10 ακόμα στο κλειστό γήπεδο Θραψανού, εκ των οποίων είναι όλοι τους εμβολιασμένοι.

Καταφύγιο για ανεμβολίαστους είναι μια σχολή χορού στο Αρκαλοχώρι, στην οποία έχουν τοποθετηθεί άλλα 10 άτομα. Υπό εξέταση είναι ακόμα ο σχεδιασμός για αυτούς που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν άμεσα.

Η σεισμική δραστηριότητα - μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου - συνεχίζεται αμείωτη με αισθητές μετασεισμικές δονήσεις και όπως όλα δείχνουν ο δρόμος για την ολική επαναφορά της καθημερινότητας στην περιοχή είναι μακρύς.

Οι σεισμολόγοι πάντως έχουν προειδοποιήσει ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News