Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές - ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας χρυσού μεταξύ τους

Κρήτη
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές - ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας χρυσού μεταξύ τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χειροπέδες κατέληξε και ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας χρυσού, η οποία κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Νέα σειρά υποθέσεων κλοπών κοσμημάτων αξίας 60.000 ευρώ, αλλά και κλεπταποδοχής εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο. Μετά από τη σύλληψη του 23χρονου Βραζιλιάνου και της 18χρονης Ελληνίδας φίλης του, οι οποίοι νοίκιασαν διαμέρισμα στο Ηράκλειο, μέσω Airbnb, για να κάνουν διακοπές και κατάφεραν να αρπάξουν χρυσές λίρες και πολύτιμα τιμαλφή αξίας 13.000 ευρώ, μπαίνοντας στο διπλανό σπίτι μίας 68χρονης γυναίκας, οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας χρυσού, η οποία κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι της άρπαξαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και μετρητά και αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ηρακλείου ξεκίνησαν τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, από το οποίο μπήκαν στο σπίτι της 68χρονης οι δράστες και με αυτό τον τρόπο οδηγήθηκαν στο ζευγάρι των νεαρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 18χρονη γυναίκα έχει παραπέμφθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία για κλοπή κατά συναυτουργία. Μάλιστα, η νεαρή ήταν παλιό γνώριμο πρόσωπο των Αρχών για την παραβατική δράση της, σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών προς τους ιδιοκτήτες.

Η 68χρονη, Μαρία Πουλάκη, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, περιέγραψε τον τρόπο, με τον οποίο το ζευγάρι «έγδυνε» ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία γειτνιάζουν με τα διαμερίσματα που νοίκιαζε μέσω Airbnb. Μάλιστα, όπως αναφέρει, τους φιλοξένησε στο σπίτι της, μέχρι να εισπράξει το ενοίκιο που της χρωστούσαν.

Η 18χρονη συνελήφθη επ αυτοφώρω, φορώντας μάλιστα μια από τις κλεμμένες αλυσίδες, το μοναδικό από τα κοσμήματα της κ. Πουλάκη που εντόπισαν οι αστυνομικοί, ενώ ο σύντροφος και σύνεργός της, ο διαβόητος ψηλός Βραζιλιάνος, καθώς και ο αδελφός του, που εμπλέκονται και σε άλλη κλοπή, πάλι μέσω Airbnb, εντοπίστηκαν μετά την παρέλευση του αυτοφώρου και απέφυγαν την σύλληψη.

Διέρρηξε τρία σπίτια στο Ρέθυμνο

Λίγη ώρα μετά την εισβολή του σε ένα σπίτι στο Ρέθυμνο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 41χρονο Έλληνα ο οποίος είχε αρπάξει από μέσα ένα ηλεκτρικό εργαλείο αξίας 100 ευρώ. Κατά την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι είχε διαρρήξει ακόμα δύο σπίτια στην ευρύτερη περιοχή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για κλοπές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας κατά το χρονικό διάστημα από 10.9.2021 έως και 13.10.2021, η ανωτέρω ημεδαπή και ο αλλοδαπός είχαν διαπράξει συνολικά τρεις κλοπές-διαρρήξεις από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας κοσμήματα, χρήματα, όπλα και φυσίγγια καθώς και διάφορα έγγραφα, αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 60.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News