Ηράκλειο

Γ.Ν. Βενιζέλειο – Πανάνειο: Η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού

Κατά την κορύφωση του τελευταίου κύματος οι κλίνες Covid (απλές και ΜΕΘ) που είχαν δεσμευτεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων ήταν σχεδόν πλήρεις

Η πόλη του Ηρακλείου δέχθηκε τρία πανδημικά κύματα, ένα μικρότερο το Νοέμβριο του 2020 και δύο μεγαλύτερα το Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2021. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία από το Γ.Ν. «Βενιζέλειο – Πανάνειο», στο παρακάτω γράφημα αποτυπώνεται η κατανομή των νοσηλευομένων με covid-19 ασθενών στο χρόνο. Μάλιστα κατά την κορύφωση του τελευταίου κύματος οι κλίνες Covid (απλές και ΜΕΘ) που είχαν δεσμευτεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων ήταν σχεδόν πλήρεις.

Η τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τις νοσηλείες Covid-19 στο Νοσοκομείο φαίνεται πατώντας εδώ, η οποία επισημαίνει την αναγκαιότητα εμβολιασμού έναντι Sars-Cov-2, πρωτίστως για την ατομική προστασία των πολιτών – καθώς διαπιστώνεται ότι δε διατρέχουν κίνδυνο μηχανικής υποστήριξης ασθενείς πλήρως εμβολισμένοι – και δευτερευόντως για την προστασία του κοινωνικού συνόλου με την ενίσχυση του τείχους ανοσίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια