Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Αναζητείται στέγη για 320 σεισμόπληκτους - Εκλεισαν τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούσαν

«Δεν υπάρχουν οικίσκοι στην Ελλάδα. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους είναι μεγάλος, όπως επίσης και το κόστος. Αναζητούμε οικίσκους και στα Βαλκάνια», τονίζει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης

Προβληματισμό προκαλεί στο δήμο Μίνωα Πεδιάδας, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η ανάγκη μετεγκατάστασης 320 σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οι οποίοι φιλοξενούνταν μέχρι σήμερα, 15 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχεία που κλείνουν, καθώς ολοκλήρωσαν τη λειτουργία τους για τη φετινή σεζόν.

«Δεν υπάρχουν οικίσκοι στην Ελλάδα. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους είναι μεγάλος, όπως επίσης και το κόστος. Αναζητούμε οικίσκους και στα Βαλκάνια», τονίζει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. Μάλιστα ο κ. Φραγκάκης πρόσθεσε ότι η παραλαβή των 90 επιπλέον οικίσκων θα καθυστερήσει περισσότερο.

Την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, σεισμόπληκτοι κάτοικοι θα εγκατασταθούν στους πρώτους 34ς οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόννη, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσπισε το αρμόδιο Υπουργείο.

Αναφορικά με τις σχολικές αίθουσες, ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραληφθούν το συντομότερο δυνατό. Σήμερα χρησιμοποιούνται 22 αίθουσες, ενώ ανμένονται άλλες 40.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, 31 άτομα, εκ των οποίων δύο οικογένειες ημεδαπών και 25 αλλοδαποί, οι οποίοι ζουν κι εργάζονται στο Αρκαλοχώρι, διαμένουν ακόμα σε σκηνές έχουν στηθεί στο Εκθεσιακό.

Ακολουθεί η συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια