Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Καμάρες: Σε επιφυλακή οι κτηνοτρόφοι για τα ποιμνιοστάσιά τους (βίντεο)

Ηράκλειο
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Καμάρες: Σε επιφυλακή οι κτηνοτρόφοι για τα ποιμνιοστάσιά τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κτηνοτρόφοι στις Καμάρες ανησυχούν για την τύχη των κοπαδιών τους, αφού σε αυτές τις συνθήκες πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρασυρθούν από την καταιγίδα

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε σήμερα, Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε πολλές περιοχές της Κρήτης, όπως στις Καμάρες του Δήμου Φαιστού, όπου τόνοι φερτών υλικών κατέβηκαν από το βουνό, λόγω της ισχυρής νεροποντής και κατέκλυσαν το κεντρικό δρόμο.

Έντρομοι οι κάτοικοι έβλεπαν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους, την ώρα που μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούσαν να καθαρίσουν το δρόμο από τους όγκους των φερτών υλικών. Ύστερα από αρκετή ώρα επιχειρήσεων, τα μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο από και προς τις Καμάρες.

Διαβάστε επίσης

⇒ Επελαύνει η Κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Κρήτη: Κατολίσθηση στις Καμάρες - Προβλήματα σε σπίτια και οδικό δίκτυο

Την ίδια ώρα, την έντονη αγωνία εκφράζουν κτηνοτρόφοι της περιοχής. Ανησυχούν για την τύχη των κοπαδιών τους, όπως αναφέρουν στην ΚΡΗΤΗ TV, καθώς σε αυτές τις συνθήκες πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρασυρθούν από την καταιγίδα.

Το καιρικό φαινόμενο «Μπάλλος» έχει από νωρίς το πρωί κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με επίκεντρο περιοχές στα νότια και οικισμούς δήμων, όπως ο Δήμος Φαιστού και Γόρτυνας, αλλά και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου.

Διαβάστε επίσης

⇒ Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χωρίς ρεύμα Αλικαρνασσός - Καρτερός

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κατολισθήσεις προκλήθηκαν στον δρόμο από Αρκαλοχώρι προς Βιάννο στη γέφυρα του Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, στο δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα, ενώ τεράστιοι όγκοι νερού προκάλεσαν προβλήματα κατολίσθησης και στην περιοχή της Μάρθας.

https://www.youtube.com/watch?v=1R292JtrRa4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Στα νότια του Ηρακλείου, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εκτός από τη δυνατή νεροποντή, μια ισχυρή χαλαζόπτωση, προκάλεσε προβλήματα και σε ελαιοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη μέχρι στιγμής ο μηχανισμός έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση καθώς το φαινόμενο θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News