«Αντιθέσεις»: Η έξαρση της σεισμικότητας και η πραγματικότητα μίας σεισμογενούς χώρας

Ηράκλειο
«Αντιθέσεις»: Η έξαρση της σεισμικότητας και η πραγματικότητα μίας σεισμογενούς χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις», μια μεγάλη επιστημονική συζήτηση για την έξαρση της σεισμικότητας, αλλά και την πραγματικότητα μιας σεισμογενούς χώρας όπως η Ελλάδα

Σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» μια μεγάλη επιστημονική συζήτηση για την έντονη σεισμική δραστηριότητα με μεγάλα γεγονότα και επίκεντρο την Κρήτη, που άνοιξαν, όμως, τον δρόμο των ερωτηματικών σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και τις εκατοντάδες σεισμογενείς ζώνες του.

  • Τι αποτυπώνεται στο σημαντικότερο φυσικό εργαστήριο της Ευρώπης για τους σεισμούς, την Κρήτη, οι προβληματισμοί και οι ανοιχτές προκλήσεις.
  • Τι σημαίνουν τα σήματα συνεχούς διέγερσης επί 1,5 χρόνο και τα ερωτηματικά που αναδύονται για το Ελληνικό Τόξο στον άξονα Κεφαλονιά - Πελοπόννησος - Κρήτη - Κάρπαθος – Ρόδος.
  • Οι διαφορές των σεισμών σε ξηρά και υποθαλάσσιους χώρους, τα σεισμικά κύματα, το φαινόμενο των τσουνάμι και γιατί ο σεισμός στη Ζάκρο χαρακτηρίζεται από κάποιους σεισμολόγους «Ιαπωνικού Τύπου».
  • Τι συμβαίνει στον Ελλαδικό χώρο και ποιες περιοχές έχουν μπει στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Στο στούντιο της εκπομπής ο υπεύθυνος Γεωποικιλότητας ΜΦΙΚ - ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης- Δρ. Γεωλόγος με επιστημονικό έργο στη Τεκτονική γεωμορφολογία σε σύγχρονες ορογενετικές ζώνες και τον Περιορισμός Κινδύνου Φυσικών Καταστροφών, Χαράλαμπος Φασουλάς.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν

  • Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.
  • Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.
  • Ο Δημήτρης Παπανικολάου, Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, πρώην Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Αυτή την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη, μια μεγάλη επιστημονική συζήτηση για την έξαρση της σεισμικότητας, αλλά και την πραγματικότητα μιας σεισμογενούς χώρας όπως η Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News