Κεγκέρογλου: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τη χαλαζόπτωση στο Νομό Ηρακλείου

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τη χαλαζόπτωση στο Νομό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφεται σε διάφορες περιοχές του Νομού Ηρακλείου έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην ύπαιθρο», αναφέρει σε ερώτηση του προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Με ερώτηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τη σημερινή χαλαζόπτωση στο Νομό Ηρακλείου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφεται σε διάφορες περιοχές του Νομού Ηρακλείου έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην ύπαιθρο.

Οι ελαιοπαραγωγοί και οι λοιποί παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών μετρούν τις πληγές τους, την ώρα που τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παραγωγών στους οικισμούς των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας και Φαιστού.

Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές, και

επειδή οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το χαλάζι αποτελείωσε τις καλλιέργειες τους.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ,

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί άμεσα;

-Τι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τους παραγωγούς;».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News