Αρκαλοχώρι: Δεκάδες σεισμόπληκτοι στις σκηνές παρά την κακοκαιρία που έρχεται (βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Δεκάδες σεισμόπληκτοι στις σκηνές παρά την κακοκαιρία που έρχεται (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις τριανταπέντε άτομα συνεχίζουν να διαμένουν στις σκηνές στον προαύλιο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου

Την στιγμή που η κακοκαιρία χτυπάει την πόρτα σε ολόκληρη την Κρήτη, πιστοί στην επιλογή των σκηνών ως προσωρινό τους καταφύγιο παραμένουν δεκάδες σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι, παρά τον κώδωνα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που κρούουν οι ειδικοί.Σε διάφορους κλειστούς χώρους της περιοχής συνεχίζει ωστόσο να βρίσκει καταφύγιο ένας σημαντικός αριθμός πληγέντων που βρέθηκαν στο δρόμο μετά τη σεισμική δόνηση.

 Μία υποτυπώδη ιδιωτικότητα φαίνεται ότι προτιμούν τα μόλις 35 άτομα που συνεχίζουν και διαβιούν στις σκηνές στον προαύλιο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Επιπλέον, 66 πληγέντες έχουν βρει στέγη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αρκαλοχωρίου και 10 ακόμα στο κλειστό γήπεδο Θραψανού, εκ των οποίων είναι όλοι τους εμβολιασμένοι.

Καταφύγιο για ανεμβολίαστους είναι μια σχολή χορού στο Αρκαλοχώρι, στην οποία έχουν τοποθετηθεί άλλα 10 άτομα. Υπό εξέταση είναι ακόμα ο σχεδιασμός για αυτούς που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν άμεσα.

Αγωνία και αναστάτωση προκάλεσε την ίδια ώρα, η νέα σεισμική δόνηση που είχε ως επίκεντρο τη Ζάκρο, αφού έγινε αισθητή και στο λαβωμένο Αρκαλοχώρι. Μπορεί να μην καταγράφηκαν επιβαρυνσεις, ωστόσο η πληγή του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού στην περιοχή δεν έχει ακόμα επουλωθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο καθησυχασμού για τους κατοίκους. 

Με δειλά βήματα έχει αρχίσει να και πάλι η κίνηση στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου να επιστρέφει, με την επαναλειτουργία κάποιων καταστημάτων.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος για την ολική επαναφορά  της καθημερινότητας στην περιοχή είναι μακρύς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News