Ηράκλειο: Αναβολή για τις δύο υποθέσεις ασέλγειας με κατηγορούμενους επαγγελματίες υγείας

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Αναβολή για τις δύο υποθέσεις ασέλγειας με κατηγορούμενους επαγγελματίες υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή πήραν και οι δύο δίκες και πιο συγκεκριμένα του Κρητικού ορθοπαιδικού τεχνικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για αποπλάνηση μιας ανήλικης μαθήτριας, πριν από περίπου έξι χρόνια, στο Ηράκλειο και του γιατρού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας ενός αγοριού

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του γιατρού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού.  

Ο γιατρός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr η δίκη αναβλήθηκε, καθώς ο κατηγορούμενος τραυματίστηκε μετά από ατύχημα που είχε χθες. 

Διαβάστε επίσης 

⇒ Κρήτη: Γιατρός δικάζεται για ασέλγεια στον ανήλικο γιο της πρώην συζύγου του

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του γιατρού, εξαιτίας του ατυχήματος, ο κατηγορούμενος εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο κι ως εκ τούτου αδυνατούσε να βρίσκεται σήμερα στα δικαστήρια. Η Έδρα ανέβαλε τελικά τη δίκη «αορίστως». Αυτό σημαίνει ότι δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Δεκαέξι χρόνια σε πρώτο βαθμό

Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου τον Ιούνιο του 2019. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις χωρίς να του χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό.

Επισημαίνεται ότι ο γιατρός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του, χωρίς ωστόσο να πείθει το δικαστήριο. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ωστόσο, ο καταδικασθείς δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η Έδρα είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.  

Διαβάστε επίσης

⇒ Ηράκλειο: Στο σκαμνί ορθοπαιδικός τεχνικός για ασέλγεια εις βάρος μαθήτριας

Αναβολή και στη δίκη του ορθοπαιδικού τεχνικού

Εκτός από την προαναφερόμενη υπόθεση, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα άλλη μια υπόθεση που σχετίζεται με ασελγή πράξη σε βάρος ανηλίκου.

Ειδκότερα, είχε προσδιοριστεί για σήμερα η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - του Κρητικού ορθοπαιδικού τεχνικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για αποπλάνηση μιας ανήλικης μαθήτριας, πριν από περίπου έξι χρόνια, στο Ηράκλειο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε - και αυτή «αορίστως» - λόγω κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, η οποία έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη δίκη, σε άλλη περιοχή της χώρας.

Πάντως, και στη συγκεκριμένη υπόθεση ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.  

Ποινή 7 ετών πρωτόδικα

Η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης η οποία είχε έρθει στο «φως» της δημοσιότητας πριν από περίπου 5 χρόνια, ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.  

Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον ορθοπαιδικό τεχνικό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Ο κατηγορούμενος είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή, ωστόσο, εδώ και μερικούς μήνες είναι ελεύθερος, καθώς είχε γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News