Ηράκλειο

Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ηρακλείου: Καμιά απόφαση που να στηρίζει τους εργαζόμενους

Με αφορμή τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στην αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα εστίασης λόγω του παρατεταμένου lockdown

 Επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έστειλε το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού- τουρισμού του νομού Ηρακλείου, με αφορμή τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στην αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα εστίασης λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Όπως αναφέρεται:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έπειτα από τα αιτήματα τα οποία σας αποστείλαμε ως σωματείο και τις αντίστοιχες ερωτήσεις που έγιναν από τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στην αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα εστίασης του νομού μας λόγω του παρατεταμένου τοπικού lockdown, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου απάντησε πως:

α) προωθείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, εργοδότες οι οποίες εδρεύουν ή έχουν υποκαταστήματα σε περιφερειακές ενότητες της χώρας στις οποίες δεν επιτρέπεται η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών ή υπάρχει περιορισμός ωραρίου για την παροχή τους με εντολή δημόσιας αρχής να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εντολή αυτή. Συνεπώς, σε όσες περιοχές εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα εκεί βάσει των ΚΑΔ που ορίζει το Υπουργείο Οικονομικών θα τυγχάνουν της σχετικής στήριξης χωρίς μάλιστα να ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας αναφορικά με τον κύκλο εργασιών τους.

β) προωθείται 2η Κοινή Υπουργική Απόφασης για την επέκταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βγει καμία απόφαση που να στηρίζει τους εργαζομένους αυτούς. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το που βρίσκετε η διαδικασία έκδοσης της απόφασης αυτής.»

φωτογραφία (intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια