ΕΛΜΕΠΑ: Ασάφεια με τα rapid test των φοιτητών – Τι απαντά ο πρύτανης

Κρήτη
ΕΛΜΕΠΑ: Ασάφεια με τα rapid test των φοιτητών – Τι απαντά ο πρύτανης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταγγελία του φοιτητή που δεν του επετράπη η είσοδος στο μάθημα – Το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει οι ανεμβολίαστοι φοιτητές να υποβάλλονται δυο φορές την εβδομάδα σε rapid test

Η ασάφεια που επικρατεί όσον αφορά την διενέργεια Rapid test από τους φοιτητές αποτυπώθηκε στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής», με τον Μάνο Δασκαλάκη, μέσα από μια καταγγελία που έκανε πατέρας φοιτητή στο ΕΛΜΕΠΑ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ενώ το παιδί του έκανε το rapid test την περασμένη Παρασκευή την Δευτέρα δεν του επετράπη η είσοδο στο αμφιθέατρο της σχολής του στο ΕΛΜΕΠΑ.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο δύο φορές την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι φοιτητές πρέπει να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο όμως σύμφωνα με τον γονέα το ηλεκτρονικό σύστημα που τσεκάρει τα τεστ δεν έδωσε πρόσβαση στο παιδί του.

Μάλιστα μέσα από την καταγγελία του ο πατέρας του φοιτητή ζητά διευκρινίσεις για το περιστατικό τονίζοντας πως πέρα από το παιδί του αυτό έχει συμβεί και σε άλλους φοιτητές.

«Οι φοιτητές πήγαν στο Πανεπιστήμιο κρατώντας τα rapid test τα οποία είχαν κάνει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, συγκεκριμένα την Πέμπτη δεν τους άφησαν όμως, να μπουν στην σχολή λέγοντας ότι θέλουν Rapid test της Κυριακής ή την ίδιας ημέρας», καταγγέλλει ο γονέας του φοιτητή.

Ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης μέσα από την εκπομπή Ώρα Αιχμής απάντησε στον πατέρα λέγοντας ότι καλό θα ήταν τα rapid τεστ να γίνονται Κυριακή ή Δευτέρα και Τετάρτη έως 48 ώρες πριν, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί με φόντο την διεξαγωγή των μαθημάτων.

Όσον αφορά τη διενέργεια των rapid test το ίδιο ισχύει και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News